Volkswagen Golf: kachel wordt koud bij hete motor

Bouwjaar: 1989

Kachel van mijn Golf 2 bezine geeft alleen hete lucht af bij opwarmende motor. Als motor op temperatuur is, wordt de lucht koud (niet lauw). Ook de aan-en afvoerslang van de kachel zijn dan niet (meer) heet. Probleem was er van de zomer ook met warm weer.

Geplaatst door

Peter Prudon (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zit waarschijnlijk een modificatiesetje in de kachelleidingen (twee kunstof onderdelen in de aanvoer en retour, vlak bij het schutbord, doorverbonden met een dun slangetje)

Deze willen wel eens defect raken, nieuwe halen bij de dealer. Niet er tussenuitslopen en weglaten, dan gaat n.l. je kachelradiateur lek.

audia4 0
badge

18 jaar

Beste Harry, hartelijk dank voor je reactie. Er zit inderdaad een mysterieus dun slangetjes tussen aan- en afvoerleiding. Ik heb dit een kleine week afgeklemd gehouden om te kijken of dat hielp. Het hielp niet, ik hoop niet dat ik mijn kachelradiateur nu gemold heb. Ik ga er achteraan.

Peter Prudon 0

18 jaar

heb je niets mee gemold, maar in een van de kunstofgevalletjes zit iets dat de temperatuur van het kachelwater begrenst.

audia4 0
badge

18 jaar

kan ook lucht in systeem zitten

nharmelink 0
badge

18 jaar

Kachelmodificatie kapot.
Ik hoor je niet over motortemperatuurproblemen dus je waterpomp werkt. Als de pomp werkt, ontlucht de kachelradiator vanzelf.

Gr.
Paul

Paulus8636 0
badge

18 jaar

Beste Harmelink en Paulus, bedankt voor het meedenken. Ik geloof inderdaad niet dat er lucht in zit of dat de waterpomp niet goed werkt. Van de zomer werd de motor niet te heet, en in de opwarmfase van de motor wordt de kachel wel warm.

Peter Prudon 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.