Volkswagen Golf: Katalysator golf 3 TDI ook geschikt voor TD?

Bouwjaar: 1994

Past een katalysator (voorpijp + kat) van een golf 3 TDI ook op een golf 3 TD?
Ik neem toch aan van wel. Die krengen zijn nieuw hartstikke duur en kan er eentje krijgen van een tdi.


Richard9717

Geplaatst door Richard9717 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

WimB12260 (0), 18 jaar geleden

Al zou het passen, wat wil je er mee, houdt de turbo tegen, ofwel beperkt de prestaties en hij is niet verplicht voor de APK ofwel zonde van je geld. Beter een pijp er tussen (laten) lassen, ben je van het hele gezeur af...

WimB12260 (0), 18 jaar geleden

Nog wel een tipje voor een TD, de EGR wil op die leeftijd nog wel eens blijven hangen, maak deze maar dicht. Dit is een klep tussen je inlaat- en uitlaatspruitstuk.

Afdichten bij voorkeur met een plaatje van RVS van een milimeter of 2. Boven en onder het plaatje een pakking monteren...

Wim

Richard9717 (0), 18 jaar geleden

Ai sorry Wim, ik zie dat ik de vraag totaal verkeerd gesteld heb.

Ik heb sinds kort een 94’er golf 3 TD Kat en het flexibel stuk uitlaat van de voorpijp is helaas kapot gegaan. Weet sinds gisteravond pas (lang leve het illegaal VW ETK programma) dat een voorpijp ook los te verkrijgen is, maar deze kost 320 euro bij de vw dealer (280 euro automaterialenzaak) !!! Schandalig voor een halve meter buis!

Tevens heb ik ook even naar de onderdelenlijn gemaild voor dit onderdeel maar tot op heden nog geen reacties. Als je een goede tip heb, ik hoor het graag!!!!

De egr zal ik even afsluiten, was er gisteren nog over bezig -hoe te doen-met een collega maar nu weet ik het zeker. Thanx!!

Richard9717 (0), 18 jaar geleden

Ik heb net gelukkig ergens een voorpijp weten uit te halen.
Alvast bedankt voor de reacties!! gr richard

WimB12260 (0), 18 jaar geleden

Voor jou te laat, maar voor de volgende wellicht, flexibele stukken zijn bij de betere automaterialen zaken ook los te krijgen.

Als je toch aan het sleutelen ben, slijp gelijk je kat er tussen uit en maak er een mooie pijp tussen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.