Volkswagen Fox 2006: Katalysator vervangen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

De katalysator van mijn volkswagen fox 1.4 is aan vervanging toe. De garage rekent bijna 1000 euro dus heb ik besloten om het zelf te doen of door een kenner.
De katalysator die ik heb gekocht is van het merk JMJ, zie afbeelding.

Ik heb nog nooit zelf een katalysator vervangen, maar ik ga ervan uit dat het niet al te moeilijke procedure is.

Heeft iemand hier ervaring met het vervangen van een katalysator in een volkswagen fox 1.4? Zijn er bepaalde dingen waar ik op moet letten? Alle tips zijn welkom.
Bij voorbaat dank.

Paasei

Geplaatst door Paasei , lid sinds 3 maanden geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Even wat anders , waarop is het vervangen gebaseerd ?
Als de kat. die je gekocht hebt een goedkope aftermarket is , kun je als je een beetje pech hebt het binnen niet al te lange tijd weer gaan doen , procedure is er niet echt , weg halen wat in de weg zit .

Paasei, 3 maanden geleden

P420 foutcode. De auto accelereert heel langzaam en de topsnelheid komt vaak niet boven de 70 km/uur uit. De katalysator is ook losgehaald en bekeken door een aantal monteurs, er viel allemaal troep uit. Verder is er nog het eea nagekeken wat het probleem anders zou kunnen veroorzaken maar dat bleek allemaal in orde te zijn.

harry4203 PRO, 3 maanden geleden

hij oefend graag denk ik 😂

Paasei, 3 maanden geleden

Is zo'n aftermarket kat zo slecht dan? :(
Ben overigens wel op zoek naar een andere auto, maar eerst deze weer normaal rijdend krijgen want in deze staat is het niets waard.

Paasei, 3 maanden geleden

De kat is inmiddels vervangen en het probleem lijkt compleet te zijn verholpen. Acceleratie is nu beter dan het ooit is geweest.

De oude kat rammelt niet maar lijkt wel verstopt te zitten met allerlei troep. Zou ik deze zelf kunnen reinigen?

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Als jr schrijft hij zit vol troep ? Olie ? Dan zou ik me daar meer op richten , want de nieuwe kat zal dan ook weer sneuvelen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.