Volkswagen golf cabrio: kenteken papieren

Bouwjaar: 1994

ik heb een golf cabrio gekocht uit belgie maar heb geen papieren van deze auto de auto is al naar de rdw geweest die vragen om deze papieren kunt u mij vertellen hoe ik aan deze papieren kan komen

dennis2133

Geplaatst door dennis2133 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Gestolen auto??? Je kunt het volgens mij wel vergeten, de auto zou eerst keurig in belgie uitgklaard moeten worden door de laatste belgische eigenaar, met papieren uiteraard. Daarna kun je hem in nederland importeren en met de uitklaringsdocumenten uit belgie een nederlands kenteken aanvragen.

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

moet harry gelijk geven. Maar ik snap niet waarom je een wagen koopt zonder documenten. Hoe kun je nu weten of de wagen gestolen is of niet. Ik denk dat je best in belgie kunt gaan horen bij de dienst inschrijvingen, maar als daar blijkt dat de wagen gestolen is zul je er geen papieren voor krijgen. heb je als eens gekeken of het chassisnummer er nog in staat?? Zoniet, dan kun je belgie ook niets komen doen. Want zonder chassisnummer of papieren kan de identiteit van de vorige eigenaar niet achterhaald worden en vrees ik dat je wagen één voor de sloop zal worden

dennis2133 (0), 20 jaar geleden

ja jullie hebben gelijk auto is gestolen geintje
auto is bij een schade bedrijf gekocht met schade dus niet gestolen maar de vorige eigenaar is de papieren kwijt auto is naar de rdw geweest bij de politie geweest niet gestolen
wie weet er nou echt wat ik moet doen iemand die ervaring heeft met belgische autos

dennis2133 (0), 20 jaar geleden

trouwens auto is al uitgeklaard in belgie
en chasie nr staat er nog in anders hoe ga ik naar de rdw

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

bij de rdw heb je domweg de papieren nodig. zonder originele papieren of uitklaringsdocumenten maak je geen enkele kans!



ps: op www.rdw.nl staat het ook gewoon:
####
Medio 2004 wordt de richtlijn 1999/37/EG van kracht. Vooruitlopend hierop moet vanaf 1 januari 2004 bij de aanvraag voor een Nederlands kentekenbewijs het originele buitenlandse voertuigdocument worden ingeleverd indien u een kentekenbewijs aanvraagt voor een voertuig dat eerder in het buitenland was geregistreerd. Indien geen buitenlands kentekenbewijs wordt overgelegd wordt de kentekenaanvraag niet meer in behandeling genomen. Tot het moment dat genoemde richtlijn in werking treedt mogen in het geval dat het originele kentekenbewijs niet meer voorhanden is, de volgende vervangende documenten worden geaccepteerd:

een verklaring van de instantie die het kentekenbewijs heeft afgegeven, waaruit aan de hand van het originele identificatienummer (VIN) blijkt, dat het opgegeven kenteken bij het voertuig behoort, alsmede de exacte datum waarop het voertuig in het land van herkomst voor het eerst is toegelaten; alsmede:
een bewijs dat de geldigheid van het kenteken dat behoort bij het originele VIN regulier is beëindigd in het land van herkomst; alsmede:
een bewijsstuk, bijvoorbeeld een aankoopnota, waaruit blijkt dat het voertuig in het aangegeven land van herkomst is verkregen. ####

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

is simpel, zonder die papieren kan ie niet uitgeklaard worden in belgie, zonder de hele papieren handel kun je nederlands kenteken gewoon vergeten, Gaat niet!!! RDW vraagt een document waarop staat dat hij uitgevoerd is. Bij Duitse auto's is dit de "groene" kaart waarop de voertuiggegevens en alle duitse eigenaars bijgeschreven staan. Als laatste opmerking staat er dan dat de auto voor export gegaan is en uitgeschreven is uit het duitse register.
Hoe dat bij belgen zit weet ik niet.

dennis2129 (0), 19 jaar geleden

ja daar ben ik weer aan jullie info heb ik niet veel gehad maar zet dit bericht voor mensen die het zelfde probleem hebben na lang brieven schrijven is het eindelijk gelukt auto gaat volgende week naar de rdw en heb nu de papieren eindelijk
gewoon de juiste persoon bij div in belgie moeten spreken
en een attest indienen bij consulaat heb je dit probleem ook kan je altyd bij mij terecht

jan4919 (0), 18 jaar geleden

Hoi Dennis, kijk volgende keer toch maar uit !
Een vriend van mij kocht een paar jaar geleden een Ford Escort Cabrio, ook met schade (duitse auto), deze stond al in Nederland, maar later bleek dat hij ; ja, toch was gestolen !
Ze (dieven/helers) maken er dan zelf een schade auto van, verkoopt beter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.