Volkswagen Golf III GTI 2.0 16 v: Wie heeft ervaring met thiptuning ??

Bouwjaar: 1996

Graag zou ik met iemand in contact willen komen die in een gelijksoortige Golf GTI een IC-chip heeft laten plaatsen, of dat er iemand is die hiermee ervaringen heeft opgedaan en tevens de voor en nadelen hiervan kent dan hoor ik dat graag.

Tot bericht,
Mvg,JM

jan meulenbeek

Geplaatst door jan meulenbeek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

hebben een corrado gehad in de garage met chiptuning. Pakte iets vlotter aan dan een originele maar had wel als nadeel dat ie 's morgens de eerste vijf minuten een onregelmatige ralenti had en ook iets nukkiger reed. Maar van de moment dat ie warm werd reed ie goed.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Alvast bedankt, ik wacht af op e.v.t nog meer reacties en ervaringen betreffende chiptuning voor GOLF GTI.

Ray711 (0), 20 jaar geleden

Iets meer pk en koppel. en het bezine verbruik zou minder zijn, maar of dit waar is ??!?

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Oproep:.....aan een ieder die evaring heeft met chiptuning bij golf III GTI 2.o 16 v graag zou ik de voor en nadelen willen weten na het plaatsen van de chip.

Tot bericht
Mvg, Jan

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Nog steeds geen goede reactie ontvangen betreffende het chippen van bovenstaande auto,wie wil deze ervaringen met mijn delen???? (ALLEEN BENZINE MOTOREN)

Tot bericht, Jan

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Volgende week laat ik bovenstaande auto chippen wel jammer dat er mager op gereageerd is betreffende voor en nadelen van het chippen bij Golf III GTI 2.0 16 V -

Indien er toch nog liefhebbers waren die toch nog interresse hebben hoe de auto zal reageren na het chippen kunnen alsnog reactie geven en zal ik op afroep deze ervaringen met een ieder delen.

Standaard heeft deze auto 150 PK - en er is belooft dat er na het chippen 166 PK uit moet komen,ben benieuwd!

Mvg, Jan

Arie560 (0), 20 jaar geleden

Weggegooid geld!! Sorry, persoonlijke mening.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Indien jij dat zo goed weet leg dan eens uit wat de voor en de nadelen zijn na het chippen, En heb jij het ook laten doen bij een bovenstaand type auto? Doordat het para geheugen van een goede chip altijd in te regelen is in elk gewenst gebied,zal de ECU het opslaan en retour geven indien gevraagd wordt.

Tot bericht!!

Arie560 (0), 20 jaar geleden

Ik wil uw beslissing zeker niet bekritiseren. Ik heb het niet laten doen bij genoemde auto.Met een goede chipprogammatie kan men wel andere rijeigenschappen meegeven, maar een verschil van 16 pk doet niet zoveel als men er van verwacht. De motor zal zeker niet soepeler lopen. Wil men echt goed tunen dan dient ook de kleptiming anders aangestuurd te worden en dan is het resultaat wel degelijk merkbaar, vooral bij variabele distributiesystemen zoals Vanos bij BMW, dan kan men ook meer met het koppel spelen.
Nadelen: meestal slechter lopen op ralenti, meestal hoger verbruik, en zeker niet lager zoals men in de reclame beweert.
Ik ben wel benieuw naar het resultaat.
Mvg, Arie.

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden

Arie:Het was niet de bedoeling om meer pk uit mijn auto te halen wand dat vind ik al ruim voldoende,het gaat er juist om dat er een beter aanspreekgedrag is bij 3000 trpm zoals ik al reeds eerder heb vermeld in een andere oproep.

Deze motoren zijn door de EU norm geknepen bij het leven en geven daardoor een presstatieremmend vermogen in dat toerengebied, en daarom laat ik juist de para waarde afstellen voor dat toeren gebied om zogezegt meer koppel te krijgen,en dan is het een heel ander verhaal toch....

Groeten , Jan

Arie560 (0), 20 jaar geleden

Jan, ik ben het met u eens dat men om wille van milieunormen het potentieel van de meeste motoren niet ten volle kan benutten en dat er daar nog mogelijkheden openliggen om wat correcties uit te voeren.

Mvg, Arie

jan meulenbeek (0), 20 jaar geleden




Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.