Volkswagen Kever: Kever met subaru motor stottert

Bouwjaar: 1967, Brandstof: Benzine, Motorcode: ej20 2.0 subaru legacy

Hallo,

Ik rijd een volkswagen kever 1967 met daarin een subaru legacy ej20 2.0 motor ingebouwd. Nu heb ik het volgende probleem. Mijn auto stottert regelmatig. dit stotteren gebeurt vooral bij het wegtrekken en dan meestal in de 2e, af en toe in de 3e versnelling. Als hij minimaal stottert is het meer gewoon van kleine haperingetjes. Maar als het echt erg word dan beschrijf ik dit als volgd: ik rijd weg, als ik net in zijn 2 schakel dan valt even de toeren helemaal weg voor een paar seconden. ook al heb ik mijn gas ingedrukt. na een paar seconde dan 'pakt hij hem weer op' en gaat de auto er van door. dus het gaspedaal is op het moment dat hij stotterd even niet 'bruikbaar'. Ook valt mij op dat als ik net getankt heb dat hij dan niet meer stotterd en als de tank ongeveer op de helft komt, dan begint het. hoe minder benzine hoe erger het stotteren word.
Ook loopt hij stationair niet helemaal lekker. af en toe komt hij op boven de 1000 toeren af en toe er net onder. en soms op rond de 500. ook gaat het wijzertje zo nu en dan een beetje op en neer.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn probleem.

b.v.d

Ferdi

uzi-san

Geplaatst door uzi-san (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je de injectie en motormanagement van de subari aangehouden of zijn de gebroeders weber uit de kast gehaald??

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk eens of de zuigleiding in de tank heeel is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.