Volkswagen Kever: Rem blokeerd links voor het betrefd een "Buggy"van 1970

Bouwjaar: 1970

Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn van een blokerend voorwiel tijcens krachtig remmen.??

Cruys

Geplaatst door Cruys , lid sinds 18 jaar geleden

3 Reacties

audia4 PRO, 15 jaar geleden

Speling remchoenen ten opzichte van remtrommel te groot waardoor de clinder schrankt. Afstellen die handel dus. Doe je door met een schroevendraaier de voering tegen de trommel te draaien via de gaten in de remankerplaat. En dan net zover terug dat ie volledig vrijloopt.

Helpt dit niet kan je de remcilinder weggooien, kosten niet de wereld.

sytze PRO, 15 jaar geleden

Denk bij het monteren van de segmenten eraan dat je aan de einden van de voering schuine kantjes vijlt of slijpt. Dan haal je de zelf bekrachtiging eruit en dat werkt alleen maar beter.

Sytze

Ruud10657 PRO, 15 jaar geleden

Afstel tandradjes goed schoonmaken en er wat kopervet aandoen zodat ze goed draaien. Nieuwe remstroken boven en onder afschuinen (zoals Sytze al opmerkte). Check ook even of de alluminium zuigertjes die op de remcubs drukken goed schoon zijn en niet blijven hangen (komt vaak voor bij kevers die lang stil staan). Zuigertjes polijsten en insmeren met bauw-ATE-vet. Rubberdopjes aan de achterzijde van de remankerplaat verwijderen en mbv een remstellepel of korte brede schroevendraaier stellen. Tijdens het afstellen het rempedaal af en toe intrappen zodat de schoenen zich centreren. Als het wiel net aanloopt, 1 tandje terug stellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.