Volkswagen Caddy: Kilometerstand

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo Allemaal,

Ken jullie de gezegde koop geen auto van vrienden of familie, inderdaad het gaat goed tot het een keer fout gaat dat is mij overkomen.

Ik heb een caddy overgenomen van een vriend ( nu alleen bekende door aangetrouwde familie van mijn vrouw). Deze caddy was te goed voor woorden maar ging eigenlijk blindelings op de woorden van die vriend af. Auto had 58000km gelopen en was van iemand geweest die er bijna niet in had gereden en na 2 jaar overleed en zijn vrouw heeft de caddy jaren latens staan. Die vriend had samen met zijn pa de brandstof pomp pakking vervangen(hmm welke pakking??? , weet ik nu!!!) hij belt op en zegt joh jij zocht toch een caddy , je mag die van ons overnemen voor 200 euries. Nou mooie prijs toch dacht ik, andere brandstofpomp, APK en wat kleine dingetjes zei hij. Maar toen ik de motor eenmaal draaiende had bleek de druklager versleten te zijn en iedereen die ik sprak inclusief de diverse monteurs zeiden dat kan niet dat ding heeft meer gelopen dan 58000 km. Nap kent de auto niet en deVW dealer kan ook geen gegevens op het scherm krijgen over deze auto. Nu blijkt dat hij in 1998 is ingevoerd in NL vanuit duitsland, toen de motor draaide wilde ik een apk laten uitvoeren, want had inmiddels al 450 eur in de auto gestoken (incl aankoop). Maar toen kwam er wat meer naar voren ashoes was gescheurd maar dichtgekit, stuurashoezen gescheurd, Linker achter wiel liep vast en het ergste was dat de bodemplaat helemaal van voor naar achter was doorgeroest en de chassisbalk en de dorpels beide zijdes.

Vraag:
Hoe kan ik achterhalen hoeveel deze auto echt gelopen heeft?


Niet dat ik er wat mee opschiet maar ben gewoon nieuwsgierig, volgens de vw dealer hebben deze auto 6 cijferige tellers en na 100.000 gaat weer na nul.

Vraag:
Is dit waar, en is het safe to say dat die caddy niet 58000 maar 258000 heeft gelopen


Sorry moest ook ff frustraties kwijt van mijn domme actie..

Met vriendelijke groet,
Steven
[url=http://postimg.org/image/ecr0n8u3t/][img]http://s4.postimg.org/ecr0n8u3t/IMG_2013...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/7at311qi1/][img]http://s4.postimg.org/7at311qi1/IMG_2013...[/img][/url]

VampireSK

Geplaatst door VampireSK (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

VampireSK

Het is idd onwaarschijnlijk dat de Caddy origineel 58000km heeft gelopen 258000 lijkt mij aannemelijk.
Caddy's van bj 96 / 97 zijn veelal verrot in de bodemplaat. Vaak is het de moeite niet meer waard zo'n auto te herstellen.

Je kent het gezegde ? ''Fam. moet je mee wandelen nooit handelen''

Gr. paul

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

voor 200 euro kan je meestal ook niet veel meer verwachten dan een bijna lege tank diesel en 4 gladde banden....

Petje57 (0) PRO, 10 jaar geleden

Vermoed eerder 358000 km. Al diverse Golfjes en Caddy's gehad die netjes optelden tot 300000 km en dan weer opnieuw bij 0 begonnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.