Volkswagen Polo: kilometerteller doet raar

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo,

Ik heb een Polo diesel van 1998 en heb een probleem met de km-teller. Als ik het contact uitzet blijft de naald van de km-teller hangen tussen 10 en 15 km/u. Als ik met de wagen rij, heb ik de indruk dat de wagen veel trager rijdt dan wat er aangegeven wordt op de teller. Scheelt er iets met de km-kabel??? op 3000 toeren geeft de teller 140 aan in 5de versnelling... In eerste versnelling geeft de teller zelfs tot 50 km/u aan. Lijkt me veel te veel voor een 64pk dieseltje. Heeft iemand hier een uitleg en eventueel oplossing voor?

greetz

mohand

Geplaatst door mohand (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het instrumentenpaneel is defect, vervangen is de oplossing.

paul,

mohand (0), 17 jaar geleden

Dus het heeft niks met de kabel ofzo te maken??

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=mohand]Dus het heeft niks met de kabel ofzo te maken??[/quote]
jammer genoeg niet. het probleem zit echt in de klok zelf.

paul,

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

evt zou je de trajectsenor (heeft geen tellerkabel) nog even kunnen controleren deze bevind zich achterop de schakelbak. maar meestal zit het probleem in de klok.

paul,

mohand (0), 17 jaar geleden

Bedankt, ik zal dit eens nakijken. Ik dacht dat deze wagen een tellerkabel hadden...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

heeft geen tellerkabel, wordt electronisch geregeld.

paul,

mohand (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Heb ondertussen een ander probleem met de Polo. Soms bij het starten maakt de auto een heel raar geluid. Eerst dacht ik dat het van de starter kwam. Volgens een mechanieker zijn er enkele tandjes van het massa-vliegwiel afgebroken. Daarom dat er bij het starten soms dat vreemde metaalgeluid is. Kent er iemand van jullie dit probleem? WAt is de oplossing? Of is het misschien iets anders?

groetjes

stefan84 (0), 17 jaar geleden

kan zijn dat de bendex hangen blijft of niet goed werkt,dit lijkt me eerder dan een paar afgebroken tanden van het vliegwiel..

Stefan

mohand (0), 17 jaar geleden

Ah en kan je me uitleggen wat die bendex is? En wat moet er dan juist vervangen worden.

Ik heb wel in een ander bericht gelezen dat iemand die hetzelfde probleem had (dus het ratelen bij het starten), dit probleem opgelost heeft door een nieuw vliegwiel te monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.