Volkswagen Golf II: kilometerteller maakt lawaai

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij het rijden komt er een rattelgeluid vanachter de kilometerteller vandaan wat toeneemt naarmate de snelheid toeneemt.
Als ik de kabel loshaal bij de kilometerteller dan is er geen geluid meer. Het lijkt dus of het aan de kilometerteller ligt. Of kan het toch de kabel zijn? Komt dit vaak voor en hoe geraak ik aan een nieuwe teller? Bij de meeste slopen zijn de dashboards al leeggesloopt.
Bvd.

ferrow

Geplaatst door ferrow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

nou het zal bijna zeker het teller mechaniek zijn.
je zult hem op de sloop lijn kunnen zetten dan zie je van zelf wat waar is.
mocht daar niks van terecht komen dan zul je een nieuwe teller moeten plaatsen zover ik weet is deze nog los tevervangen en hoef je niet de lomplete unit tevervangen.

groetjes jan.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou toch eerst een andere kabel proberen. Op het moment dat je de kabel loskoppelt van de unit, is de spanning er af.
Inderdaad zijn de klokken niet van de beste soort, maar een kabel kwam toch ook regelmatig voor.

Gr.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ie knort als een tevreden varken is het het binnenwerk.

Teller uit de cockpit nemen, dan kun je de tandwielenboel zien. meestal is er eentje verschoven op een as waardoor hij dit doet. Terugschuiven, ontvetten, druppie secondelijm er op, daarna de tandwieltjes netjes smeren met een beetje siliconespray of zo, en klaar.

Trouwens, golf II klokkenwinkels is wel aan te komen hoor, er worden er dagelijks nog gesloopt voor de cross, die hebben geen km teller nodig. Zet even een gevraagd op marktplaats. Gegarandeerd reactie. Op de wijzerplaat staat een klein getal. (2.22??) dat moet overeenkomen. Verder past zo'n beetje alles van benzinewagens. (behalve de GTI klokken met MFA)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.