Volkswagen Passat: Klap vanuit hoek schokdemper bij nemen van hobbels, niet bij kou

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDI bluemotion

Hallo,

Sinds een klein jaar merk ik een 'tik' op bij het nemen van hobbels, die bij de schokdemper rechts voor vandaan komt. Ondertussen is de 'tik' een serieuze 'klap' geworden. De garage (die ik 100% vertrouw) heeft alles gecheckt, kan niets vinden, behalve dat de schokdemper vochtig is, en dus waarschijnlijk lek is (waardoor deze niet/slecht dempt). Die gaan we binnenkort vervangen.

Het rare (voor mij) is echter: het probleem wordt erger naarmate het warmer/droger weer wordt, maar nu het weer flink geregend heeft, hoor je (werkelijk) niets! Kan iemand dit verklaren?

Alvast bedankt :)

Frank.

FransV!

Geplaatst door FransV! (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Wel apart inderdaad. Is het echt een klap en geen kraak ofzo? Zit er geen speling in de achterste draagarmrubbers van de voorwielophanging? (die aluminium blokken) Goed te zien op platenbrug, dan zie je ruimte/spleet tussen het rubber en draagarmpunt.

Maar denk eerst even kijken na het vervangen van die schokdemper hoe het dan is.

FransV! (0), 8 jaar geleden

Het is een serieuze 'kloenk', geen gekraak. Heb laatst echt aan de bel getrokken, want durfde er amper meer mee te rijden, net of er iets los zat.
Dat van die speling zal ik nog bespreken, maar ik ga er vanuit dat dag gecheckt is.

Heb me ook laten vertellen dat er een lager (bovenin?) de veerpoot zit?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja kan van alles zijn, van idd dat toplager (boven veerpoot) tot een gebroken veer die ze misschien over het hoofd hebben gezien. Als het een echt duidelijk geluid is dan moet het te vinden zijn.

FransV! (0), 8 jaar geleden

De demper is uiteindelijk niet vervangen, bleek toch in orde (remblokken wel gelijk mee genomen). Men kan niets vinden, (dus) a.s. dinsdag gaat 'ie naar de VW-dealer. 't Is ondertussen weer warm weer buiten, dus bij ieder hobbeltje is het raak, behoorlijke klap. 't Is zo overduidelijk afhankelijk vh weer, kan toch eigenlijk niets 'mechanisch' zijn...

Update volgt...

bert klein (45) PRO, 8 jaar geleden

Voorste rubber metaallager onderste draagarm vooras gaan inwendig stuk, vooral bij uit en inveren over dorpels.
Je zal de draagarm moeten demonteren, in gemonteerde toestand is deze schade niet zichtbaar.
Rubbermetaallager is makkelijk te vervangen, bevestigingsbout op spanning brengen als de draagarm belast is.
rubbermetaallager nr. 1ko407182

Vr Gr .Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.