Volkswagen JETTA: klapperen bij het starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BKD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste allen,

Het volgende doet zich voor bij mijn auto. Een maand geleden distributieriem, vliegwiel en koppelingsset (Sachs) vervangen. Voorheen, dus voor deze reparaties, startte de auto probleemloos. Na deze vervangingen klappert de motor bij het starten als de motor warm is. Dus bij een koude motor is er niets aan de hand. Maar voornamelijk bij een warme motor klappert hij bij het starten. Ik ben terug gegaan naar de garage deze gooide de het in eerste instantie op de verstuivers, maar deze heeft hij nagekeken en zijn goed. Het gekke is dat het probleem bij hem ter plekke niet doet en hij het dus niet kan beoordelen, hij moet dus op mijn verhaal afgaan. Verder geeft de auto geen foutcodes. Maar het probleem doet zich dus nog steeds voor. Vandaag na het werk (met een warme motor dus) naar een andere garage geweest (dit zijn VW kenners) deze persoon hoorde en voelde de auto wel schokken en zij letterlijk dat het lijkt alsof de uitlaat tegen de onderkant klappert. Maar hij kon niet zeggen wat het dan zou kunnen wezen. Wie o wie ...? Graag jullie hulp. Ben op dit moment ten einde raad...

Snake Eye

Geplaatst door Snake Eye , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

Snake Eye, 5 jaar geleden

Niemand...?!?

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Heeft hij ook daadwerkelijk gekeken of de uitlaat niet ergens tegen aan kwam ?
De boel is los geweest , zou maarzo iets niet goed vast kunnen zitten .

ricky PRO, 5 jaar geleden

Dus je hoort bijgeluid/geklapper op het moment van starten en aanslaan en als hij eenmaal loopt 2 sec daarna dan hoor je het niet meer??

Doe eens de handrem er heel hard op en dan in z'n 1 en dan alleen de koppeling laten opkomen zonder gas te geven zodat hij bijna wil afslaan en dus gaat de motor daardoor trillen, hoor je het dan ook? Zo niet, dan hetzelfde doen in de achteruitversnelling.
Maar doe dit maximaal een paar seconde per keer!
Als je het dan wel hoort dan auto op de platenbrug/4 kollomer en iemand anders aan de onderzijde luisteren.
Maar idd de vraag of die monteur wel heeft gekeken?
Kijk eens of het hitteschild die boven de uitlaat zit niet los zit of rammelt of tegen het hitteschild van het schutbord aan rammelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.