Volkswagen Polo: klapperend geluid bij motor af en toe?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 12v

Hallo,

Ik heb een polo 1.2 12v van bj 2002 met een distributieketting. De auto heeft 180.000km gelopen ziet er netjes uit heb hem pas 1 week maar de auto maakt soms een klapperend geluid bij de motor of te wel tikkend?? deze gaatweer na een tijde weg en komt weer terug maar als je de auto rijdt dan hoor je weer niks? alleen stationair?

Seat58

Geplaatst door Seat58 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Seat58 (0), 12 jaar geleden

Enige idee wat dit kan zijn?

yonigolfv (0), 12 jaar geleden

Hallo,
probeer in stationair dhet koppelingspedaal eens in te drukken, is het geluid dan weg zou ik aan het vliegwiel denken (weet niet of dit een 2-massavliegwiel is)..
Is dit niet het geval, tikkende kleppen misschien?

grtz,

Yoni

Seat58 (0), 12 jaar geleden

Nee dit is het niet. Waarschijnlijk de distributieketting? De auto loopt laag in de toeren als ik eenmaal rijd is het geratel en klapperend geluid ook weg. Als ik een beetje gas geef 1000toeren maak is het geluid ook weg ? Als ik de auto start zit hij wel aan 1000 toeren en dan hoor je niks..? later daalt de stationairtoer onder 0 en begint de geratel?? wat kan dit zijn? Kan ik mijn stationair draaiende toer afstellen?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Hier vertel je weer wat anders, namelijk dat je ook bijgeluiden hoort en geluiden zijn moeilijk te beoordelen vanachter de pc dus laat het aan een monteur horen die vaak aan de vag merken werken.

P.S. Beste is om alles in 1 topic te houden dat maakt het overzichtelijker.

Seat58 (0), 9 jaar geleden

Was ketting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.