Volkswagen POLO: Klapperend geluid (soort ijzer op ijzer) op een klinkerweg

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AUA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Na het vervangen van de veerpootlagers is de ellende begonnen bij onze Polo 6n2 2001 1.4 16v. Het doet zich voor op een klinkerweg. Het klinkt als een soort geklapper van ijzer wat kort op elkaar zit. Een dit klapperd dan met een resonerend geluid. Het is alleen op een klinkerweg en op asfalt is niks te horen. In eerste instantie dachten we aan de schokbrekers. Deze zijn toen vervangen en het geluid was voor 3 weken weg. Daarna alle rubers van de draagarmen vervangen. Maar niks mocht baten. Omdat het geluid 3 weken weg was doordat de schokbrekers zijn vervangen zaten we toch weer aan de schokbrekers te denken. Dus dit keer alles vervangen veerpootlager, veren en schokbreker. Ja het geluid was weer voor even weg 2 dagen in totaal. Conclusie dit kan niet aan de schokbrekers liggen lijkt ons. Het vreemde is dat het lijkt dat na het uitlijnen erger is geworden. Het enige wat bij ons nog overblijft zijn de homokineten (vermoeden) maar bij het sturen van zowel van links en naar rechts is er niks te horen. Wij zitten echt met ons hande in het haar met wat het kan zijn. Is er iemand die dit herkend en weet wat de oplossing kan zijn.

jonkers1978 6n

Geplaatst door jonkers1978 6n (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ernst Tempel (0) PRO, 5 jaar geleden

Denk dat de stabilisatorstang verschoven is en tegen de carrosserie aan komt,
gebeurd nogal eens dat hij te ver naar links of rechts zit en niet in het midden.

jonkers1978 6n (0), 5 jaar geleden

Alvast bedankt Ernst. Ik ga de polo deze week even op de brug zetten om daar naar te laten kijken. Mocht het zo zijn dan laat ik dat uiteraard even weten. Zijn er nog meer ideeën met wat het eventueel kan zijn dan hoor ik dat graag. Weet liever te veel dan te weinig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.