Volkswagen POLO COUPE FOX 40 KW E2: Slaat af en krijg hem niet meer gestart

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AAV, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 40

Hallo allemaal ik heb een polo 2 uit 94 sinds kort valt hij spontaan uit tijdens het rijden. Dacht bobine omdat ik geen vonk kreeg probleem bleef halgever vervangen en is 20km goed gegaan nu valt hij weer spontaan uit en krijg hem niet meer aan de praat alsik flink gas geven blijft hij ff lopen niet lang benz onder bank hoor en voel je ook pomp bij filter hoor je als hij op contact staat. Benz op carb losgedraait en benz spuit eruit distributie staat op tijd. Wat me wel op valt wat ik ook doe als ik stekker los haal van halgever ik krijg altijd vonk op een bougie als ik in middelste door koppel op het blok. En nu ff radeloos

vw_blondie

Geplaatst door vw_blondie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 5 jaar geleden

Bobine is een zwak punt , hoe ziet die er uit , zit toevallig geen barst in ?

vw_blondie (0), 5 jaar geleden

Kaleido 1
bobine en ontsteking heb ik reeds vervangen inc halgever

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Kan ook nog aan de motor temperatuur sensor liggen op het thermostaathuis (blauwe steker)
trek hem er eens af bij als het probleem zich voor doet.

vw_blondie (0), 5 jaar geleden

Beste Jaker
Die stekker heb ik ook al los gehad dacht dat namelijk ook al. Helaas geen verschil

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is ook mogelijk dat de katalysator beschadigt is geraakt (door het vonk probleem) en nu voor een deel is dicht gesmolten.
De motor kan de uitlaat gassen niet meer kwijt en valt uit,Soms kan je in donker onmiddelijk na het uitvallen van de motor de katalysator onder de wagen zien opgloeien..
In dat geval is vervangen de enige optie.

kaleido 1 (1595) PRO, 5 jaar geleden

Wat Jaker schets is ook mogelijk , kom je achter door de uitlaat voor de kat. los te halen en kijken of hij dan wel blijft lopen.

vw_blondie (0), 5 jaar geleden

Weet je wat nu gek is ik heb al het oude spul terug gezet wat ik vernieuwd had en heb nu 40km zonder problemen gereden ik vertrouw het nog niet dus rij lekker over binnendoor.maar snap er totaal niets meer van

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.