Volkswagen golf II: kleng-kleng ratel bij optrekken

Bouwjaar: 1985

na een half uur rijden, als de auto warm is, en je moet optrekken bij een stoplicht bijvoorbeeld, hoor je voor in de auto
een kleng-kleng geluid. Het lijkt de homokineet te zijn, maar bij scherpe bochten hoor je absoluut niets. Plus een homokineet wordt toch niet echt warm? Ik zit ook aan het rechtervoorlager te denken, maar waarom hoor je dat kleng-kleng dan niet constant?
Ik ben, toen de auto goed warm was een keer uitgestapt en heb de auto rustig voor- en achteruit geduwd, waarbij je af en toe voorin "kleng" hoorde: kleng-pauze-kleng. Maar na vijf minuten stilstand hoor je het al niet meer. Wat kan dat toch zijn?

j.kranen

Geplaatst door j.kranen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michel7779 (0), 19 jaar geleden

Kan het niet de uitlaat zijn die los zit? Dat bij optrekken de motor een beetje kantelt waardoor het geluid ontstaat.

Michel

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat het probleem pas na een tijdje opkomt, en na een tijdje stilstand zich niet meer voordoet, betekent volgens mij dat het iets met temperatuur te maken heeft. Je zou eens kunnen voelen of je wiellagers of remmen niet abnormaal heet worden.
De uitlaat zal het volgens mij niet zijn, die zou je niet horen als je de auto in z'n vrij naar voren of naar achteren duwt.

Succes, Thijs

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk is dit de binnenste homokineet van de rechteras het vet wat daar in zit droogt uit doordat deze dicht bij de uitlaat zit.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.