Volkswagen Golf III: Kleppen Golf 3 1.4

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 code ABD

Hallo,

Ik heb vanochtend mijn cilinderkop weer op kunnen halen, die had ik laten vlakken want hij was lek. Daarna begonnen met het terugzetten van kleppen, heel gepiel met de klepspietjes maar uiteindelijk de nokkenas er weer op kunnen zetten.

Toen deze er weer op zat keek ik naar de onderkant van de kop en zag dat de kleppen van de eerste cilinder een beetje openstonden, dit terwijl deze vrij stond dus dat klopt niet. De kleppen die in deze positie horen open te staan stonden ook open. Nokkenas der weer af en nog eens opnieuw inelkaar gezet maar probleem blijft zich voor doen. Net of de kleppen in eens te lang zijn.

Dit is mij een volkomen raadsel want ik had de kleppen op volgorde door een stukje karton gedruk en de cilindernummers er bij geschreven. De klepveren en klepstoters had ik op volgorde op een velletje a4 gelegd en ook daar de cilindernummers bijgeschreven.

als ik de nokkenas er op heb en de poelie er weer op zet dan moet ik hem met de hand kunnen draaien maar hij zit ook muurvast. Alleen als ik de spanning van de zadels haal door de moertjes weer wat los te draaien krijg ik hem in het rond. Ik neem aan dat dit niet klopt en de moertjes gewoon goed vast moeten zitten. Alles is wel eerst even netjes gesmeerd alvorens het e.e.a. terug te plaatsen.

Wie weet wat hier mis gaat?

AlexDSL

Geplaatst door AlexDSL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

hier zitten hydraulische lifters op en die drukken je kleppen open,ik denk als je ze een tijdje gemonteerd laat staan de kleppen vanzelf dichtgaan en dat je hem niet rond kunt draaien komt ook hoogstwaarschijlijk dat je lifters maximaal uit gespannen staan en de kleppen te ver indrukken waardoor je je nokkenas niet kunt ronddraaien omdat dus de klep te ver ingedrukt is

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

Inmiddels ontdekt dat in de klepstoter zit een punt dat tegen de klep aankomt, als ik de afstand meet met een schuifmaat vanaf rand van de klepstoter tot dit punt dat dit onderling vershild bij de acht klepstoters die ik heb. Als ik de klepstoter pak waar dit punt het diepste weg ligt en deze op de eerste inlaat klep zet dan staat hij nog steeds een beetje open. Hoort dit ongelijk te zijn lijkt me toch niet?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Alex tegen de tijd dat alles op zijn plaats zit en er gestart kan worden dan zitten de kleppen op hun plaats. Heb je de nieuwe klepsteelhoedjes met de nodige voorzichtigheid gemonteerd ? Vandaag de kop gemonteerd wachten met starten tot morgen . Succes

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

Ik heb zoals robby melde de kop vannacht op de werkbank laten liggen en inderdaad de kleppen zaten vanochtend op hun plek. De kop zit er inmiddels weer op.

De nokkenas echter kwam ik achter toen ik de kop er al op had wil nog steeds niet draaien. Ik zit nu een beetje vast en weet niet goed wat ik hier mee aan moet.

Weet iemand hier de oplossing voor?

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Heb je de kapjes wel goed om gemonteerd !!! Er staan nummers op en die moeten allen van een kant LEESBAAR zijn. En gebruik olie. De tapeinden staan tov de as niet symetisch. Je hebt er aan zitten draaien dus let op vreetsporen. Succes.

johndoornbosch (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=AlexDSL]De nokkenas echter kwam ik achter toen ik de kop er al op had wil nog steeds niet draaien. Ik zit nu een beetje vast en weet niet goed wat ik hier mee aan moet.

Weet iemand hier de oplossing voor?[/quote]
waarschijnlijk is de kop krom getrokken en staat de nokkenas nu onder spanning.



gr john

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Alex draait de motor al en zonder rook? We horen niets meer. Groeten.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Eerst 2 en 4 vast zetten, erna de rest..

Vast zetten met 6NM + 90 graden..

[url=http://img299.imageshack.us/i/84794337.p...][img]http://img299.imageshack.us/img299/5391/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.