Volkswagen Passat: Kleppendekselpakking vervangen / koelvloeistof bijvullen.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v 85 kw Code AGG

Hallo ik heb 2 probleempjes:
1: Ik wil de kleppendekselpakking van mijn Passat vervangen, ik heb alleen gezien dat de Injectie aan de achterzijde met 2 beugels is vastgezet aan de kleppendeksel/motorblok. Klopt het dat de bouten door het kleppendeksel heen gaan??? en kan ik die 2 bouten zonder problemen loshalen.
2: Laatst heb ik +/- 100 a 150 cc koelvloiestof moeten bijvullen, wat is normaal (betreft hoeveelheid bijvullen) het is tenslotte een gesloten systeem.
Graag jullie info.

Passat 96

Geplaatst door Passat 96 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nr 29a ga je vervangen,

Die bouten lopen niet door het kleppendeksel heen, je moet het deksel los draaien met 8 > M6 moertjes zoals je ook op de foto kan zien..Als je hem vervangen hebt, draai het kleppendeksel dan kruislings vast.

[url=http://img704.imageshack.us/i/123u.png/][img]http://img704.imageshack.us/img704/3228/...[/img][/url]

Je kan alle vloeistoffen bijvullen, maar geen koelvloeistof, als deze mooi op peil is dan blijft het zo, in jou geval zal er wel een lekje zijn, misschien niet gelijk met het blote oog zichtbaar, even naar de garage rijden en het systeem onder druk laten zetten om het lek op te sporen..

Gr Stefan

Passat 96 (0), 14 jaar geleden

Ik heb vandaag de boel eens even goed bekeken en denk dat de lekkage van de waterpomp of thermostaathuis komt. Het is lastig te beoordelen aangezien mijn stuurbekrachtigingspomp licht zweet (in bijna 4 jaar tijd 1x bijgevuld van min naar max) en de waterpomp zit net iets boven de stuurbekrachtigingspomp en lekt dus over de pomp heen. Ik zal morgen proberen foto,s te maken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laat het koelsysteem onder druk zetten, dan zie je zo wat en waar hij lekt..

Passat 96 (0), 14 jaar geleden

Het probleem met de koelvloeistof lekkage is opgelost, de waterpomp was de oorzaak. De waterpomp was echt slecht (lagers) nu er een nieuwe pomp opzit draait de motor met veel minder bijgeluid.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.