Volkswagen Passat: Dieselpomp AAZ motor

Brandstof: Diesel, Motorcode: AAZ

Hoi Stefan,


Ik heb merktekens gezet op de nokkenaspoelie en pomp vast gezet. Toen kop weggebracht naar revisiebedrijf. Daarna kreeg ik kop terug met nokkenaswiel los van de nokkenas. Echter had ik deze gemerkt. Kop gemonteerd met mijn eigen merk tekens. Motor draaide, maar ik dacht dat hij wat rauw liep. Achteraf viel dat wel erg mee tov nu.......

Heb toen merk tekens van de fabriek gecontroleerd. Vond dat de nokkenas tov de krukas één tandje "uit" stond. Nokenaspoelie losgemaakt en goed gezet. Echter zag ik ook dat de pomp afweek tov krukas. Toen begon het gelazer. Wat aan te houden... fabrieksmerktekens, of die van mij.

Heb toen pomppoelie losgemaakt en verdraaid (in de slobgaten) zodat alles volgens de fabriek stond. Nokkenas achterop kop haaks, krukas bij wisselbak met merkteken naar boven, en pomp vast met stift.

Motor draaide daarna erg beroerd. Hoop getik etc etc....

Nu met veel proberen motor "redelijk gekregen, maar niet perfect.

Heb geen meetklok om pomp goed te zetten.....












Hallo,

Ik heb de cilinderkoppakking moeten vervangen vanwege externe olielekkage. Motor heeft altijd prachtig gedraaid, maar ging steeds harder leken.

Heb kop weggebracht om te controleren. Niet lek, en netjes vlak. Dus ook niet laten vlakken etc. Wel nieuw klepseals gemonteerd.

Bij montage bleek wel dat "mijn" merktekens niet precies overeen kwamen met de fabrieksopgave. Om zeker te zijn toch alles netjes gezet volgens de fabrieksopgave, maar de dieselpomp blijft een probleem. Krijg hem niet op tijd (genoeg).

Motor loopt wel, maar rookt erg en staat toch een beetje te tikken. Met het "verzetten'van de pomp krijg ik wel telkens een ander resultaat, maar net niet mooi genoeg.

Kan iemand mij vertellen hoe de pomp juist af te stellen ?

Mike

thepokerfactory

Geplaatst door thepokerfactory (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hoe ben je te werk gegaan Mike ?

Pomp positie = 0,80 mm na O.D.P.

Voor de timing zie :

[url=http://img705.imageshack.us/i/52862800.p...][img]http://img705.imageshack.us/img705/483/5...[/img][/url]

Gr Stefan

thepokerfactory (0), 14 jaar geleden

PS,

Hoe meet ik die 0.8 mm na ODP ??

Waar kan ik dat zien ?

Mike

thepokerfactory (0), 14 jaar geleden

Stefan,

Heb je nog een idee ?

Mike

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je hebt daar een meet klokje voor..Zoek maar eens op google bv..

Gr Stefan

thepokerfactory (0), 14 jaar geleden

De dieselspecialist heeft em ook..........

Dan gaan we dat doen.

Thanks.

Mike

thepokerfactory (0), 14 jaar geleden

Opgelost.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.