Volkswagen Golf: Klepsteel rubbers vervangen?!

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GTI

Hallo Mensen,

Mijn auto is lekker olie aan het gebruiken dit wil ik even stoppen door de klepsteelrubbers te gaan vervangen, ik ga er een beetje vanuit dat deze de boosdoener zijn. de auto heeft namelijk 250000 km gelopen.

verder rijd hij nog als nieuw!! alleen het olieverbruik dus.


nou is mijn vraag hoeveel werk is het om deze te vervangen en kan het volstaan door alleen je nokkenas eraf te halen? kun je dan overal bij??


Graag hoor ik jullie reacties,

alvast bedankt

groeten Henk

Henkk

Geplaatst door Henkk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

nee , je moet dan, de spietjes, de bovenste veerschotel en de klepveer verwijderen
hiervoor heb je een klepveerspanner nodig

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ik ga er even vanuit dat het om een 8 klepper gaat en dus geen 16. Het is wel te doen als je al eens eerder sleutelervaring bij auto's heb opgedaan en bv de timing en de werking van een viertackt motor kent en tevens over het juiste genoemde gereedschap beschikt,dan is het goed te doen...zo niet afblijven!

succes,Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.