Volkswagen Passat: Knak in stuurkolom

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 90 pk

Er zit bij mij bovenin de suurkolom net onder het stuur een doffe knak links en rechts sturend, de garage kon er weinig aan doen en vinden, ik heb zelf de kappen ook verwijderd en idd het klopt wat de garage zegt het zit net onder het stuur in de kolom.
Verder onderzoekend kwam ik op het punt waar het inschuifsysteem zit waar 2 stripjes op de kolom zijn gelast in de lengte richting die staan iets naar buiten, hoort dat zo?
Zou het daar vanaf kunnen komen dat ik het idee hebt dat links iets zwaarder stuurt en net een klein zwaar punt die je voelt met een bocht naar links.

Wie oh wie weet raad.

Leen6477

Geplaatst door Leen6477 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Meestal is het niet de stuurkolom, maar het stuurhuis (onder de motorkap dus) of een van de kruiskoppelingen in de as tussen stuurkolom en stuurhuis. (tussen de pedalen)

Kijken waar het zit, en even naar het autodemontagebedrijf (sloop); zat voorhanden voor deze wagens. Zou er dus niet te lang naar gaan zoeken maar gewoon de handel uit een donorwagen halen.

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Ik heb geluisterd en gevoelt zo ook de monteur en we komen beidde tot de conclusie dat het voelbaar en hoorbaar bovenin zit net onder het stuur, maar iig toch bedankt voor je reaktie.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dan haal je voor een paar tientjes een hele stuurkolom uit een donor......

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

en die zijn er zat, en dit komt weinig tot nooit voor.....dus slagingspercentage om een goede te krijgen is zeer groot...

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Oke het is dus niet dat er een lager vervangen moet worden of iets dergelijks en kwaad kan het verder ook niet?
Kan het daardoor misschien komen dat als ik een bocht naar links neem dat ik door iets zwaar punt heen moet draaien?

Ik had nog een ander topic over het stotteren of hikken van de motor tot 80 km/u daarboven is het over, stationair loopt de motor mooi rond, optrekken geeft ook geen problemen, vervangen zijn;
verdeelkap + rotor
bougies
gasklephuis gereinigd en gecontroleerd of de flens niet kapot is, is goed bevonden
benzinefilter vervangen
1 x buse forte injectie reiniger en na 2 tankbeurten BP ultimate een busje Forte gas-reiniger voor het inwendige van de motor.

Rond de 50 stottert of hikt de motor het meeste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.