Volkswagen Passat: Stotteren en hikken

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij mij Passat is een stotter probleem, het volgende is al gedaan;

Verdeelkap + rotor
Bougies
gasklephuis gereinigd
Gasklephuis flens gecontroleerd
Forte Injectie en Gas reiniger + een paar tanken Bp Ultimate
Benzinefilter

De motor start direct en loop stationair mooi rond, optrekken gaat zonder inhouden of stotteren, pas bij constante snelheid tot 80 regelmatig een stotter, boven de 80 geen stotteringen meer, wie heeft er een oplossing of is er bekend mee.

Leen6477

Geplaatst door Leen6477 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Vacuumlek zou kunnen,of onstekingstijdstip/verotte kabels/doppen.

Ricky,

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Het blijkt iets elektronisch te zijn aan het gasklephuis, aan de rechterzijde van het gasklephuis t.o de stappen motor zit nog een stekker haal je die los zakt het toerental en sluit je de stakker dan weer aan is het toerental weer normaal, vrijdag gaat de garage het gasklephuis demonteren en schoonmaken mocht dat niet iets oplossen gaan ze er een 2e hands opzetten om te kijken wat er dan gebeurd, het is iig zeker dat de storing optreed in de electronica van het gasklephuis.

Leen6477 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost door een ander gasklephuis te monteren, ik heb er 1 van de sloop gehaald (van een Toledo 1.8) en deze erop gezet na een proefrit bleek er niks meer aan de hand te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.