Volkswagen Vento: Knakkende voor veerpoot

Bouwjaar: 1993

Hallo sleutelaars
Ook ik heb een Vento en heb ook deze heeft een mankement. Een echt probleem is het niet want hij is er de keuring gewoon mee doorgekomen en ik merk geen afwijkend rijgedrag. Het vervelende is alleen dat hij een knakkend geluid maakt bij extreem stuur uitslag. Bijvoorbeeld bij het wegrijden uit een parkeer vak. De combinatie van het stuur uit de uiterste positie in de rijrichting draaien en optrekken resulteert in een hard kankkend geluid. Tot nu toe heb ik het idee dat het alleen van rechts komt. Alle kogels, rubbers en andere ophangpunten zijn gecontroleerd maar alles lijkt spelingsvrij. Ook lijkt het mij geen terugklappen van de remschijven ls deze niet echt lekker gangbaar zijn en dus loskomen nadat ik geremt is en weer weggereden wordt.
Is dit dan inderdaad een beroerde veerpootlager of is de demper gewoon aan gort? Het knakken lijkt van onderuit te komen.

Jethro

Scholten10801

Geplaatst door Scholten10801 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt mij een buitenste homokneet van de aandrijfas.

Hans4045 (0) PRO, 19 jaar geleden

homo vervangen

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja homo verv

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit heeft niets met de aandrijfas te maken,het is iedere keer een harde knak in de veerpoot er zijn er veel die dat doen en altijd rechts.

Hans

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

blijf er toch bij dat het uit een homokneet komt. dat met het veerpootlager is heel simpel te testen, een man gaat in de auot zitten en draait het stuur helemaal tot aan het eind, de 2 e man kijkt naar de schokdemper + veer, draait de veer mooi soepel mee dan mankeert er niks aan het lager, echter draait de veer niet soepel mee dan is dit lager kapot. maar denk toch aan de homokneten.

Scholten10801 (0), 19 jaar geleden

Homokineet was wat ik zelf ook eerst ingedachte had. Ik heb ook al meerdere VWtjes versleten, maar was nog niet helemaal overtuigd. Een homokineet maakt juist bij het maken van een klein cirkeltje met het stuur in de aanslag een continue knakkend geluid. Vooral bij achteruit rijden. Dus ik dacht effe checken. Mooi dat hij niet knakt maar juist opeens een hard gierend/piepend/gillend/knarsentje geluid maakt. Zowel voor- als achteruit maar ook bij cirkeltje links en rechtsom. En inderdaad altijd alleen maar rechts.
Het knakken bij normaal wegrijden is ook telkens maar 1x. En niet enkele meters. Ook komt het niet altijd voor.
Toch Homkineet??
Is het dan het gemakkelijkst een "goede" aandrijfas van de sloperij/autodemontage bedrijf te halen en de gehele as te vervangen i.p.v. het gemier met een homokineet.
Jethro

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

ja het is makkelijker om een complete as te halen van de sloop, is ook stukken voordeliger. bij de meeste slopers mag je hem ook eerst proberen, mocht dit het probleem niet zijn dan kan hij terug en kan je je geld terug krjgen. tenminste die ervaring heb ik met de slopers hier in friesland. de meeste slopers merken dit soort onderdelenm et een graveer aparaatje. dus het is het probeeren waard. de aandrijfassen van een golf 3 zijn exact gelijk dus er moet wel iets te vinden zijn op de sloop. pak wel eeen schade auto met achterschade, want als ze een dreun op de aandrijfas hebben gehad zijn ze ook kapot. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.