Volkswagen Vento 1.9 TD: Stationair toerental te hoog

Bouwjaar: 1996

Mijn Vento heeft een probleem met het stationair toerental, deze staat ongeveer 200 toeren te hoog. In de garage is al een paar keer geprobeerd om dit naar beneden te krijgen door de stelbout terug te draaien. Helaas zonder resultaat, Je kunt hem er net zo goed uitdraaien maar zakken doet het toerental niet. Gaskabel staat ook niet te strak want als de stelbout terug gedraaid word gaat de kabel gewoon mee.
Iemand misschien een ideee wat het wel kan zijn.

Marss

Geplaatst door Marss (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk niet de goeie bout.
deze zit aan de zijkant tussen de motor en de pomp.

Marss (0), 19 jaar geleden

Als ik me niet vergis moet het de bout zijn die als je hem terug draait er ook voor zorgt dat de gasschuif/kabel slapper of strakker komt te hangen.
Kan trouwens tussen de pomp en het blok ook maar 1 stelbout vinden. Ook de garage heeft aan deze bout lopen draaien maar zonder resultaat. Weet niet of het kan zijn dat er een sensortje defect is in de pomp?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.