Volkswagen Golf: Knipperlichten werken niet

Bouwjaar: 1991

Ik heb een Golf type 2 1.8 16V GTI staan. Deze auto voorzien van een KR motor heeft het volgende probleem.
Wanneer ik de auto op contact zet, gaat het controle lampje van de knipperlichten zwak branden. Ik meet dan 9Volt op de aansluiting achterop het combi instrument. Als ik dan de knipperlichten aanzet, dan gaat het lampje fel branden (12V), maar de knipperlichten gaan niet aan! Dit blijft hetzelfde als ik de auto start.
Als ik nu de alarm licht schakelaar bedien, dan gaat het controlelampje en de knipperlichten normaal knipperen.
Ik heb al de volgende dingen vervangen door andere gerbuikte onderdelen : Zekeringkast, knipperlichtschakelaar, alarmlicht schakelaar, knipperlichtrelais 3-polig, combi instrument.
Als ik op het knipperlicht relais ga meten, dan meet ik het volgende: op aansluiting 31 (massa) meet ik 4Volt. Op 49 meet ik 9Volt en op 49a meet ik niets.

Er heeft voorheen een alarm in de auto gezeten, maar dit was afgesloten toen de auto gekocht werd, en toen had hij deze storing ook al.

Vanaf de verlichting schakelaar lopen twee kabels, waarop 12Volt staat bij ingeschakelde verlichting, naar de knipperlicht schakelaar, kan iemand mij zeggen waarom?

Wie o wie kan mij helpen met deze storing? wie heeft dit ooit meegemaakt? En wie kan me eventueel aan schema's helpen?

Ik hoop dat iemand me kan helpen, alvast bedankt!

Rob9905

Geplaatst door Rob9905 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Vreemd probleem , maar op onderstaande site kan je schema`s vinden.
http://www.volkswagen.msk.ru/

succes,
Hans.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er soms een trekhaak onder de auto? dat het probleem in de stekkerdoos ontstaat.

Hans

Frank3197 (0), 19 jaar geleden

Volgens mij is het een massa probleem.

Rob9905 (0), 19 jaar geleden

Er zit geen trekhaak onder de auto, dus daar kan het niet in zitten. Maar ik zal eena aan de hand van het schema wat gaan meten, misschien dat ik er nu wel uit kan komen. Maar als iemand nog suggesties heeft hoor ik het graag! Iedereen alvast bedankt!!

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is puur een stroom probleem hij doet namelijk precies het zelfde als de zekering stuk is ( het zal toch niet waar zijn )
je moet als volgt te werk gaan: knipperlicht schakelaar en alarmlicht schakelaar uitzetten,dan wagen op contact zetten,dan eerst kijken op plaats 17 van de zekeringen,zekering demonteren / controleren dan meten of je stroom hebt in de zekeringkast aan de onderzijde waar je normaal de zekering in prikt heb je daar stroom (12v) dan (goede)zekering monteren.
vervolgens knipperlicht relais demonteren dat is relais plaats nr 6 dan staan er ook nog kleine cijfertjes bij de stekkerplaatsen waar je het volgende moet meten.

1- massa
2- 10V
4- + 12V

ik hoor wel wat je hebt gemeten

succes gr.E.Tempel



Rob9905 (0), 19 jaar geleden

Het probleem is opgelost!!!! Dankzij Ernst Tempel, het was inderdaad de zekering.... stom van me maar ja...
Iedereen bedankt groeten Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.