Volkswagen Polo: Koelsysteem Grote ventilator slaat niet in

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: AZQ

Ik heb een volkswagen polo 3 cilinder 1.2 met motor code AZQ bj 12-2002 met airco. Waarbij de ventilator van de radiateur niet inslaat, Ik heb recent al vervangen radiateur vanwege lekkage, Thermosensor op de radiateur/ thermostaat, de ventilator van de airco werkt wel gewoon als de motor warm is. ik heb gehoord dat je een soort 2 trappen hebt voor de koeling bv bij +_85 graden en bij +_100 wie heeft hiervoor een oplossing?!

sebastijan

Geplaatst door sebastijan (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

A Wouters (0) PRO, 14 jaar geleden

word waarschijnlijk via een relais geschakeld, controleer de 2 relais maar eens en de stekkers.

succes

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk gewoon de motor stuk van die fan.
Wat je kan doen (als je schema hebt) is de thermoschakelaar doorverbinden en dan meten op de fan met stekker er nog op,als je dan 12 volt meet dan weet je genoeg.
Je kan ook gewoon een voltmeter aansluiten over de fan (bedrading 1e trap) en wachten tot het moment dat hij aan zou moeten slaan en dan zou je dus ook 12 volt moeten meten,zoja dan is de fan stuk.
Maar eerst ff zekering controleren als je dat nog niet hebt gedaan.(bovenop de accu).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.