Volkswagen Polo: polo 1.0 slaat aan en weer af

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo, ik heb een probleem met mijn vw polo 1.0 van 1995.

Als ik hem start slaat hij direct aan vervolgens loopt het toerental op naar 3000 en vervolgens valt hij uit. oop naar een aantal keer starten blijft dit probleem zich herhalen maar hij kan het ook zo ineens wel weer doen.
Er zat 1 storing in "geen hall signaal" waarna ik het complete ontsteking huis heb vervangen door een nieuwe (hall gever, rotor, verdelerkap) en netjes op tijd gezet heb met een stroboscoop.
Het probleem bleef waarna ik even een andere bobine heb geprobeerd en nog bleef het probleem

Ik heb de nieuwe ontsteking netjes op tijd gezet en de motor draait 1000 rpm stationair maar als ik een paar keer gas geef wil het toerental niet meer zakken en blijft deze hangen op 1800 rpm. Vervolgens blijkt m.b.v. de stroboscoop dat bij dit toerental de ontsteking vervroegd is. Opnieuw starten geeft nu rare geluiden vanwege te vroege ontsteking.

Het lijkt wel dat ik nu twee problemen tegelijkertijd heb. kan iemand me helpen

bascruijsen

Geplaatst door bascruijsen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 14 jaar geleden

geen valse lucht?

bascruijsen (0), 14 jaar geleden

nee dit heb ik gecontroleerd

bascruijsen (0), 12 jaar geleden

auto verkocht bedankt voor alle reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.