Volkswagen TRANSPORTER BESTEL: koelventilator werkt niet.

Bouwjaar: 2012

goede dag

ventilator werkt dus niet. niet tijdens het rijden en ook niet stationair.
probleem daarvan is dus dat ik de motor bij zware belasting overhit en het koelwater er langs de overloop gewoon uitspuit.
mijn vraag is nu of hier ergens een sensor op de radiator zit die regelt wanneer deze moet opslaan of gebeurd dit gewoon door de thermostaat?
transporter 2.0 bitdi 132kw
mvg davy

davyo

Geplaatst door davyo , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

Juggermood, 7 jaar geleden

Geachte Davy.

Ik zou je adviseren eerst de auto uit te lezen en eventuele foutmeldingen hierbij naar boven te halen.
Ik heb ook een Transporter uit 2012 en nog nooit draaiende ventilatoren gehad. Ook niet met zware belasting (maximale gewicht van een aanhanger erachter - 100 kilo dan toegestaan.)

Echter heb ik niet het probleem met de radioator en koelvloeistof. Kan zijn dat hij dit doet omdat hij niet goed ontlucht is. Maar uitlezen geeft vaak een nauwkeurig antwoord.

Succes

davyo, 7 jaar geleden

Bedankt voor u reactie.

Uitlezen is zeker een goede optie om te doen.
Vind wel een beetje raar dat die bij u ook niet aanslaat aangezien de temperatuur toch altijd om en bij de 90 graden moet blijven.
Ik ben op het moment achter het probleem aan het zoeken waarom hij bij zware belasting overhit. Maar omdat de ventilator niet aanslaat veronderstelde ik dat dat de oorzaak kon zijn.
Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat de koppakking een fit heeft of idd lucht op de lijding zit.
Ik wil zoiezo eerst de andere dingen kunnen uitsluiten alvorens ik aan koppakking zou beginnen.
Is ook geen klein werkje bij deze motoren en kost toch ook al snel wat centen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.