Volkswagen Transporter: Starter vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 16

Beste,

Graag wat hulp bij het vervangen van de starter van een VW Transporter California T4
2.4 D. Starter maakt al geruime tijd een gierend geluid na het aanslaan van de motor (leek me de bendix die wat bleef hangen), maar begint sinds kort ook te kraken bij het starten. Niet goed dus en dus liever te vervangen om erger (beschadiging aan de starterkrans) te vermijden. De starter is reeds gedemonteerd, het is een type waar de voorzijde van de as in het versnellingsbakhuis rust. Ik zie echter wel lichte sporen van beschadiging in dat huis (dus waarin de as van de starter zit). Na het opzoeken om en nieuwe starter te bestellen, kan er zowel een type zoals er nu gedemonteerd is besteld worden, alsook een type waarbij de voorkant van de starter anders gebouwd is en deze niet meer in het versnellingsbakhuis rust? Heeft iemand ervaring met het monteren van het andere soort starter, is dit een verbetering? VW staat reeds langer gekend voor het lawaai maken van dit type starters, dus moest ik dat kunnen oplossen door een ander model te plaatsen zou dat wel mooi zijn.

Mvg,

Kris

oliebaron

Geplaatst door oliebaron , lid sinds 13 jaar geleden

1 Reactie

jan T PRO, 7 jaar geleden

ja daar kun je dan gewoon zo n ander type in zetten moet natuurlijk wel de zelfde tandjes en aansluiting hebben.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.