Volkswagen Golf 2014: Koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 135

Hallo,

Mijn mk7 gtd 2014 verliest sinds korte tijd koelvloeistof (intern) en blaast geen warme lucht meer. Soms hoor ik wel iets borrelen in mijn radiateur als ik de auto stil leg na het rijden. Ik had dezen binnengebracht bij een VW dealer en die vertelde mij dat het waarschijnlijk de waterpomp was, die heb ik dan ook vervangen maar het probleem blijft hetzelfde. Ik ben dit probleem al op verschillende forums tegen gekomen, maar helaas nog geen oplossing. De auto rijd perfect. Kvs komt niet boven de 90 graden. Geen witte rook , geen sludge , kvs borrelt ook niet als ik de dop eraf draai en de "koude" motor start, en de vloermatjes zijn kurkdroog.

Kent iemand misschien dit probleem en de oplossing ?

Mvg

Kris.E

Geplaatst door Kris.E , lid sinds 5 maanden geleden

1 Reactie

koertb, 5 maanden geleden

Controleer of de dopjes, van de ontluchting, van de interieurradiator nog goed zijn; of de kleine o-ringetjes van de purgeetdopjes nog intact zijn.
Waarom veronderstel je dat er een intern lek is? Als dat zo is, dan lekt er vloeistof in je blok, en dan heb je andere problemen...
Check daar waar de koelvloeistofleiding door het tussenschot gaat; ik ken die auto niet maar daar zit waarschijnlijk het doseerventiel en de ontluchting (hoogste punt), als ik het fout heb zal iemand mij hierna al snel verbeteren.

    De auto heeft onder druk gestaan bij de VW dealer en zij hebben geen extern lekkage gevonde. Een vriend van me denkt ook omdat de waterpompt niet optimaal werkte dat daardoor koelvloeistof in de leidingen is opgedroogd en "zand" is geworden ? En dat daardoor ook mijn verwarming niet meer zou werken. En hij vreest ook dat het een beginnend koppakking probleem is. Ik zal de auto morgen nog eens naar de garage rijden en nog eens alles laten controleren - Kris.E, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.