Volkswagen Golf 2015: Schurend geluid bij naar links sturen en tik bij optrekken en afremmen

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CJX, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 221

Hallo allemaal,

Al een hele tijd hoor ik in mijn VW Golf een schurend geluid bij het naar links sturen. Het geluid komt van rechtsvoor. Dit is alleen als er een bepaalde druk op het rechter voorwiel komt. Het is niet het schuren van de remschijf tegen het hitteschild en ook niet het wiellager. Recent een volledig nieuwe veerpoot rechtsvoor gemonteerd.

Wellicht dat het volgende probleem verband heeft met bovengenoemd probleem.
Bij warm weer (ca. +25 graden) is er een enkele harde tik/tok te horen bij het optrekken en het afremmen (ook op de motor). Dit geluid lijkt ook van rechtsvoor te komen en is zelfs voelbaar in de voeten bij de persoon aan passagierskant. De gehele herfst/winter is dit geluid nergens te bekennen en zodra het wat warmer wordt, komt het geluid weer terug. Zelf heb ik al de ophanging en de bouten van het subchassis gecontroleerd. Deze zitten allemaal vast.

Is er iemand die hetzelfde heeft ervaren en/of hier een logische verklaring voor heeft?

Groet,
Rick

zeeschors

Geplaatst door zeeschors , lid sinds 1 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.