Volkswagen Golf: koelvloeistof-lekkage

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V5 150 pk

Wie kan mij helpen?

Onlangs heb ik een golf v5 uit 1998 aangeschaft met 63000 km op de teller. De eerste twee maanden verliepen probleemloos, maar sinds kort kan ik elke twee dagen de koelvloeistof bijvullen. Het reservoir is dan zo goed als leeg! Ben van de week voor het probleem bij de dealer geweest. Hier hebben ze een gesmolten zekering uit het zekeringhuis van de koelfan vervangen. Maar daar was het probleem niet mee over! Drie dagen later ging weer het controlelampje branden. Onder de motorkap gekeken en wat bleek.....weer alle koelvloeistof weg! De temperatuurmeter blijft op 90 staan en loopt niet op. Auto loopt goed en heeft ook geen andere 'kuren'. Koelvloeistof(reservoir) is schoon en helder, geen olielekkage en geen 'vieze' of 'dikke' olie. Oliepeil blijft ook normaal. Is er iemand die dit probleem herkent en tips voor mij heeft? Of moet ik 'm weer naar de dealer brengen? Of gewoon op Marktplaats aanbieden en een andere auto aanschaffen?

Groeten,
Roseanne.

roseanne

Geplaatst door roseanne (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat laatste plan is wel het allerlaatste lijkt mij.
Nee terug naar de garage en moeten ze het koelsysteem even afpersen en het beste kan dat met koude motor.
Dus avond van te voren brengen.
Er zal wel ergens een klein lek zijn.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Even het tankje waar je vult zelf inspecteren, deze gaan aan de onderzijde stuk door veroudering van de kunststof. (komen haarscheuren in) Heb ze al vaker vervangen, bij diverse vw modellen. Meestal zie je dan sporen van koelmiddel aan de onderzijde van het tankje.

Het zou ook kunnen dat de dop niet goed werkt waardoor de koelvloeistof gewoon er uit geperst wordt.

Komt het systeem wel onder druk?? (slangen hard bij warme motor)

Als laatste, wat ook wel eens gebeurd zijn de aansluitingen van de kachel, dan ligt de koelvloeistof onder de matten bij de voorstoelen, meestal krijg je dan ook een nare lucht in de auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.