Volkswagen Golf IV: koelvloeistof, melding STOP koelvloeistof testen.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 74 kw

Hallo allemaal,

Als ik mijn golf start dan krijg ik na een aantal seconden de melding ,STOP Koelvloeistof testen, in het duits, het rode embleempje van de koelvloeistof knippert ook.
Het komt voor dat als ik de motor na 5 min uitset en daarna weer start dat de melding weg is, vaak kpinnert de heleboel dan weer rustig verder.
Het koelvloeistof peil is netjes en de temp meter geeft keurig 90 graden aan.

Ik ben benieuwd naar de reacties.

Mvg hans.

roettinger

Geplaatst door roettinger (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hans,

Waarschijnlijk de sensor in het tankje defect.

Gr Stefan

stijnvw (0), 13 jaar geleden

ik heb dit probleem ook gehad bij mijn golf. Alles was perfect op niveau. Ik ben er toen mee naar een dealer gegaan. Aangezien ze het druk hadden op op dat ogenblik, waren ze niet in staat om snel het tankje(de sensor zit hier namelijk in gesmolten) te vervangen. Ze hebben toen koelvloeistof bijgevult tot een centimeter boven het midden. Het probleem zou dan opgelost zijn en dit was ook zo. Ik rij nu al ruim 3 jaar zo rond en heb nog geen enkel probleem hiermee gehad.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Een nieuw tankje kost € 30,-

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.