Volkswagen Golf: koelvloeistof verdwijnt

Bouwjaar: 1992

hallo

ik heb sinds 2 maanden een golf 3 uit 92
nu heb ik problemen met de koelvloeistof,zoiezo had ik alles bijgevuld toen ik hem kocht
ik was aan het rijden en opeens werd de motor heel warm 110 graden dus ik stoppen en kijken was de koelvloeistof helemaal op ik helemaal vol gegooid,na 15 minuten rijden was ik thuis en was hij weer heel warm,ik kijken was de koelvloeistof weer helemaal op,dit na nog geen 15 km.
ik heb geen koelvloeistof onder de auto zien liggen
ook toen de koelvloeistof de eerste keer op was deed me koppeling vaag,zoeizo als ie stil stond trilde die opeens deed ie nooit,en als ik weg wou rijden reed die heel zachtjes stotterend vooruit en na 2sec pakte die hem pas
kweet nie of dit met elkaar te maken heeft of 2 verschillende problemen
hoop dat julie me kunnen helpen,want ik heb zelf echt 2 linkerhanden
alvast bedankt

yaron

Geplaatst door yaron (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

is er ergens een slaang gescheurd of afgeschoten. vul systeem helemaal af en laat hem warmdraaien[ verwarming open zetten] je moet dan ergens een lekkage zien succes. laat even wat horen

snowman11000 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het vermoeden dat de koppakking de boosdoender zal zijn en wellicht doorgeslagen is tussen de koelwaterkanalen in. Zodat de koelvloeistof gewoon mee verbrand en zodoende de motor ook vreemd gaat lopen door toevoeging van het koelwater.

De auto zal ook dan tevens een vreemde geur afgeven aan de uitlaatgassen, tevens is het ook goed te controleren door zelf deze proef te nemen. Rij de auto eerst normaal goed op temperatuur (90 gr bv) en dan mogen de uitlaatgassen niet roken, is dat wel het geval dan verbrand er koelvloeistof mee.Kijk tevens even onder de olie vuldop of daar geen bruine slijmachtige smurrie aanzit dat duid ook op olie vermengd met koelwater.

Ik hoop dat ik ongelijk heb en dat je ergens een slang lek heb maar dat kun je goed ruiken het is zo'n zoete geur na het afzetten van de motor koelwater verdampt namelijk slecht op warme motor delen.

Succes

stefan84 (0), 18 jaar geleden

denk dat snowman weer gelijk heeft! dat stotteren zal wel onverbrande koelvloeistof zijn!(Lekke Pakking )wat hij niet verwerken kan en daardoor niet meer loopt zoals het hoort.

en vergeet niet 'goed' te ontluchten

succes en laat even weten wat het probleem nu was

yaron (0), 18 jaar geleden

hey jah heb iemand even laten kijken die zei ook dat er koelvloeistog in me motor kwam,want er zit ook die bruine smurrie bij me olie,en er komt witte rook uit
dus waarschijnlijk de koppakking,maar hoorde ook dat me motor misschien wel gescheurd kan zijn,khoop t niet, dan ken ik hem weggooien
wat denken jullie alleen koppakking of is er meer
bednkt in iedergeval voor de moeite

stefan84 (0), 18 jaar geleden

yaron

met gescheurs,zullen ze zeker de 'kop' bedoelen.
als dat zo is moet je een andere kop zoeken en laten monteren,dit kost je zeker meer!de pakking moet je zowiso vervangen!als je de kop gedemonteerd hebt,moet je het gebied tussen de kleppen goed schoonmaken en dan goed kijken voor die eventuele scheur.maak hem schoon met remreiniger,dat spul doet zijn werk goed!

ook even nieuwe olie gebruiken na montage,is je kop niet gescheurd,is het beter deze eerst even te laten vlakken!

succes ermee en laat even iets weten.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

En, ook hier geld weer, als de kop niet meer te redden is, ga naar een autodemontagebedrijf en haal daar een ander. Kosten gering en er is zat voor handen voor deze wagens.

yaron (0), 18 jaar geleden

heb hem laten maken
de koppakking was er helemaal uitgeschoten ofzo,vandaar dat de koelvloeistof zosnel opeens verdween
heeft gelijk ook de distributieriem vervangen
nu ridj ie weer helemaal lekr
in iedergeval bedankt hier
groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.