Volkswagen Golf II : koelwater / koelvloeistof verversen , leeghalen en bijvullen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: JP 40KW turboloos

Omdat ik nu nog steeds water in mijn koelsysteem heb zitten en het wel begint te vriezen langzamerhand, wil ik dit graag leeghalen en verversen met koelvloeistof die wel bestendig is tegen vorst.

Alereerst vraag ik mij af wat er gebeurt als ik het water erin laat, want: het heeft al gevroren, en merk niks raars.

Hoe kan ik bij deze bewuste golf 2 alle water eruitkrijgen? mij lijkt dat er altijd ergens resten water achterblijft,
kan dit kwaad ? mengt zich dat met de koelvloeistof ?

hoe kan ik dit makkelijk vullen, ik kan niet op mijn vat lezen van minimum en maximum..
ik begreep dat er 6.5 liter in moet..

kan ik gewoon lompweg deze hoeveelheid erin gieten ?

Bij voorbaad dank,

Geplaatst door

pieterbmwcoupe (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je aftapt zal er wat water in de motor aanwezig blijven, dit kan je aanvullen met antivies, welke geschikt is voor mengen met water.

wat er gebeurt als je met water blijft rijden:

- in water zit geen oxidatie bescherming, dus roest en aluminum oxidatie zal optreden in het koelsysteem, hierdoor kan verstopping ontstaan en eventuele dunne metalen door roesten of oxideren (vriesplaatjes etc).

- S'winters kan de koelvloeistof makkelijker bevriezen, hierdoor zet het water uit, en is de kans aanwezig dat een van de vriespluggen (beveiliging tegen scheuren metaal) eruit zal komen.

- andere motorschade van klein of groot soort.


Water is mooi om tijdens een lekkage bij te vullen, maar na reparatie wel direct weer vullen met koelvloeistof antivries.

Willem

Willem12089 0
badge

14 jaar

Voor het aflaten van de koelvloeistof trek je simpelweg de onderste slang van de radiateur af, of draai aan de onderkant van de waterpomp het plastic mondje los met 2 m6 boutjes, daar waar de thermostaat in zit..

Als de min en max markeringen weg zijn, vul je de koelvloeistof bij tot precies in de helft van het expansievat, bij de gegoten rand zeg maar,

1 cm onder de rand = MIN, 1 cm erboven = MAX

Koelsysteem = 5,5 Liter, maar dat zul je niet precies halen omdat er zoals gezegd, altijd wel iets achterblijft in de motor.

Na het aftappen, kvs vullen tot hij niet meer zakt, motor laten lopen en zonodig bijvullen, eventueel met verhoogt stationaire toerental tot de fan aangaat..Zijn alle slangen en radiateur mooi even warm ? Blaast hij binnen warme lucht ? Dan is het goed..Even het peil controleren bij koude motor.

Gr Stefan

stefan84 0

14 jaar

naja, bedankt voor de reacties, maar heb er helaas niks aan gehad, ben er niet aan toegekomen.. http://www.112marum.nl/bericht.php?id=40...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.