Volkswagen Transporter: koppeling

Bouwjaar: 1971, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

na deelname aan een optocht begon de bus bij het vertrekken te schokken . na demontage van de koppeling blijkt dat het vliegwiel groeven vertoont kan dit de oorzaak zijn en wat is hievoor en oplossing met dank bij voorbaat

lvdb1

Geplaatst door lvdb1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vliegwiel laten vlakken, bij motorrevisiebedrijf of machinefabriek met een knappe slijpbank. Ander vliegwiel monteren kan ook maar het zal je niet meevallen een knap exemplaar te vinden voor een z.g. type 4 motor die in jouw bus zit.

Daarna nieuwe koppeling en drukgroep monteren, dan is het weer perfect. Een goede koppeling koop je van sachs, de leverancier die ze voor VW ook altijd gemaakt heeft. (de rest wat op de markt is voor deze motoren is ruk of alleen geschikt voor sprinten of autocross)

lvdb1 (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je reactie , dient men na het vlakken ook materiaal weg te nemen op de plaats van de drukgroep ivm gelijke dikte .

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=lvdb1]bedankt voor je reactie , dient men na het vlakken ook materiaal weg te nemen op de plaats van de drukgroep ivm gelijke dikte .[/quote]
inderdaad, dat de kamerdiepte waar de koppeling in valt gelijk blijft is noodzakelijk. Revisiebedrijven weten dit.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.