Volkswagen Transporter: watertemperatuur te laag , schokken bij het remmen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,4

mijn temperatuur van mijn motor blijft steeds zeer laag. Heb reeds nieuwe thermostaat geplaatst op de motor en nu ook nieuwe koelvloeistof. Heb gehoord dat er nog een thermostaat zou zitten in de waterpomp en dat deze defect zou kunnen zijn. Klopt dat of niet?
Heb dan nog een tweede probleem , bij het remmen aan hogere snelheid 100 km/uur schokt de wagen soms en trilt het stuur. Heb dit wel niet altijd. Heb reeds nieuwe remschijven en nieuwe remblokken gestoken alsook onlangs nieuwe schokdempers voor en achter gezien de wagen reeds 392000 km heeft. Heb ook reeds de remklauwen nagekeken en zien er goed uit. Zou blijkbaar een typisch probleem zijn voor een T4 van die ouderdom. Graag raad.
Reeds bedankt.

pierke pulle

Geplaatst door pierke pulle (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

peter blijft de kachel ook koud of is een een kwestie van alleen de meter die niet warm aan geeft.
heeft de montage van nieuwe schijven nog verandering gebracht.
en onder wat voor omstandig heden trilt hij omdat je zegt dat hij het niet altijd doet.

groetjes jan.

pierke pulle (0), 16 jaar geleden

nee de kachel word niet zo warm als anders
bij het plaatsen van nieuwe schijven is het een 2000 tal km ok daarna begint het weer
over de omstandigheden weet ik het niet dat is juist zo raar dat hij niet altijd schokt . het is net alsof je remt op een wasbord ( wat je soms hebt aan de rode lichten , zo van die ophopingen van het asfalt )

jan T (10) PRO, 16 jaar geleden

peter dat is vreemd dat je motor niet echt warm wordt en je een nieuwe thermostaat gemonteerd hebt.
als je voelt wordt dan de radiatuerslang ook gelijk warm want als dat zo is zal toch je nieuwe thermostaat niet goed werken of zitten.
iets anders kan ik van dit feit niet maken.
wat de remmen betrefd dat is ook vreemd zeker dat het niet altijd is zit er niet ergens speling op wat dit versterkt is maar een bedenksel hoor maar ja je weet nooit.

groetjes jan.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

wat betreft het trillen achterste rubbers van de draagarmen controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.