Volkswagen Golf V: Koppeling komt niet vrij

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Enkele maanden geleden zijn de koppelingscylinders vervangen, omdat er een heel stuk vrije slag op het koppelingspedaal zat. De koppeling kwam ook niet helemaal vrij met soms een hoop geknars tot gevolg. Dit gebeurde met name bij het schakelen vanaf de 1 naar de vrij en in de achteruit, of andersom. Het rijden van versnelling 1 tot 5 gaat opzich prima (Behalve dan dat de koppeling erg snel oppakt), misschien een tikje zwaar, maar het gaat oke.

Na het vervangen van de cylinders is het probleem een tijdje weg geweest, maar komt nu weer terug. Weer een knarsende versnellingsbak. Ook weer met name bij het schakelen naar de achteruit. Het schakelen gaat een beetje zwaar in vergelijking tot de Polo 6 van een collega van mij. Ik weet niet of je dat mag vergelijken maar goed.

De cylinders zijn door de VW dealer geplaatst. Wat kan ik verwachten? Voor de duidelijkheid: het koppelingspedaal werkt goed. Zit geen vrije slag oid in.

D3xtar

Geplaatst door D3xtar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Lucht in het systeem , door een lekke cilinder , of een drukgroep die de geest aan het geven is.

D3xtar (0), 11 jaar geleden

Vandaag bij de dealer geweest. Er komt een nieuwe drukgroep en set koppelingsplaten in.

Edit: en weer opgehaald. Rijdt weer als nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.