Volkswagen Golf V: Motor valt uit tijdens het rijden.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI BLS Motor

Geachte professionals en particulieren,


Sinds gisteren valt de motor van mijn golf 5 tdi(BLS motor) uit tijdens het rijden. Het begon toen ik wou wegrijden van de parkeerplaats en de versnelling in zijn achteruit had gezet. Toen viel de motor uit. Er gingen geen waarschuwingslampen etc. branden. Ik heb de motor opnieuw gestart om opnieuw weg te rijden vanuit de parkeerplaats (eerste en tweede versnelling) en toen viel de motor na 20 meter gereden te hebben weer uit. De radio en verwarming bleef gewoon aan. De ANWB is komen kijken en heeft ook een uitlees kastje gekoppeld aan de auto, maar deze gaf geen enkele foutcodes aan.

Ik heb vandaag geprobeerd om naar een garage te rijden en toen viel mij het volgende op.

- Vooral bij het bijna stilstaan, of stilstaan(en dan na 3/4 sec) valt de motor uit.
- De motor geeft kleine schokken bij het optrekken, en als ik dan niet genoeg gas geef valt hij ook uit. (het voelt alsof de motor gewoon uit zichzelf een sprong naar voren maakt)
- Bij het optrekken en wel voldoende gas geven, is er een schok te voelen vanuit de motor. alsof ik in een keer alsof ik mijn gas pedaal volledig heb ingetrapt.
- Toen de motor net tijdens het achteruit in parkeren weer uitviel, was het stationair toerental precies 1000. Dit is net iets meer dan normaal.


Ik heb voorgenomen om morgen de auto te laten slepen, of zelf naar de garage te brengen.

Hoop dat jullie een idee hebben waarmee het probleem te maken kan hebben.


Alvast erg bedankt voor de komende reacties.


Drejo

drejo

Geplaatst door drejo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Is lastig te zeggen, kan varieren van een vervuild brandstoffilter tot aan een defecte pompverstuiver of een defecte pomp in de tank.
Rookt hij ook heel erg of meer dan normaal?

drejo (0), 11 jaar geleden

Beste Ricky,

Allereerst bedankt voor de reactie.

De auto rookt niet meer dan normaal, bijna niet zelfs..

A-Point heeft de auto inmiddels uitgelezen. Daar kwam uit de foutcode: 5661 0 P161D Gloeibougie cilinder 4 -Q13 onderbreking (tbd permanent).

De medewerker gaf na het uitlezen aan dat door een gloeibougie de motor niet mag uitvallen. En dat de auto nog een keer moet uitgelezen worden door een expert die het dieper moet onderzoeken. Hij gaf nog aan dat hij hiermee bedoeld dat de klacht waarom de gloeibougie een fout geeft een oorzaak elders moet hebben. Dit zou nog 2 uur onderzoek kunnen inhouden.

Ik heb de klacht/uitleesrapport inmiddels aan iemand anders uitgelegd en die geeft aan dat het een vaker voorkomend probleem is met de bekabeling van de gloeibougies.

Maandag wordt deze kabel en alle gloeibougies vervangen
Motor heeft twee dagen geleden ook een grote beurt gekregen, vanwege de bedenkingen over een vervuild brandstoffilter.

Het viel me ook op dat de motor niet meer uitviel na de uitlezing bij de dealer, maar ik wil er zeker van zijn en laat het bovenstaande toch vervangen.

Tips en adviezen zijn altijd welkom.

Groet,

Drejo

Ersun (0), 6 jaar geleden

Geachte heren
Ik heb een probleem met mijn golf 1.9 tdi
Van bouwjaar 2008 km bijna 230.000
Tijdens het rijden op autosnelweg ging mij auto stotteren op gegeven moment ben ik langs de weg hij valt uit ik probeer te starten zonder gas te geven want ik geef nooit gas bij het starten en toen kwam de ANWB en hij geeft gas tijdens het starten hij deed het weer ik ben eindelijk bij het trouwfeest van mijn familie de ANWB heeft uitgelezen auto gaf helemaal geen fout codes dat was 2 weken terug gebeurd ik ben gisteren weer op de autosnelweg weer het zelfde verhaal maar dit keer heb ik de ANWB niet gebeld heb ik paar keer probeer te starten met gas geven hij deed het weer heeft iemand enig idee wat de oorzaak is .

Groet
Ersun

M

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.