Volkswagen Golf III : Koppeling overleden of wat anders?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 AEX

Beste mensen,

ik heb een probleem met mijn koppeling. Deze werkte goed alleen het pedaal ging soepel en pakte boven in (zo heb ik de auto gekocht, slipte niet en kon er prima mee rijden ongeveer zo'n 2000km tot nu).. Oppeens pakte die heel abrupt onderin.. Vervolgens (5km verder ong) slipte die een paar sec door als ik optrek in de 1 en 10 meter verder stopte ik maar ontkoppelde hij niet meer, auto rammelde helemaal en een schurend/slippend geluid en de auto viel uit.. Koppelingpedaal hing ook ff vast, nu ontkoppeld die wel weer en pedaal voelt wat zwaarder alsof die harder terug veert (voelt wel gewoon soepel/goed).. Maar kan niet meer rijden, slipt enorm en haal 5kmh.. Kan ook stil staan in de 1 zonder koppeling in en dan blijft die stationeer lopen. Ik zelf denk gewoon koppeling vervangen (plaat, drukgroep en lager).. Maar kennissen denken dat het iets anders is omdat het zo plots is, van prima werkend naar niet meer rijbaar in 5km/15min tijd.. Wat denken jullie? Alle tips en trucs zijn welkom! Golf 3 1.4 benzine 1997 handgeschakeld aex motor

buckbaggen

Geplaatst door buckbaggen (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Lekt er geen versnellingsbakolie onderuit ?
De klinknagels van het differentieel willen nog wel eens afbreken , dan komt er een scheur in de bak , olie op de koppeling en je staat stil.
De koppeling als zodanig kan ook de geest gegeven hebben.
Als deze met een drukstift is kan het mechanisme achter de zijdeksel van de versnellingsbak afgebroken zijn .
Gebruik de zoekfunctie maar eens dan kom je wel het 1 en ander tegen.

buckbaggen (0), 9 jaar geleden

bedankt voor de reactie. Dit kan ik inderdaad eens nakijken. Is me althans niet opgevallen haha.. Maar de auto staat kilometers verder dus kan niet even kijken nu, moet hem nog afslepen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.