Volkswagen 0: Koppelingkabel probleem caddy sdi

Bouwjaar: 2007

Ik zit met het volgende probleem, tijdens een rit van een kleine 1000km begon de koppeling van mijn caddy sdi van 97 ineens licht te slippen.
Thuis gekomen bak gedemonteerd om de (15000km oude) koppeling te bekijken, en deze zag er nieuw uit maar was heel licht vet, vermoedelijk langs de priseaskeerring hele lichte lekkage.
Geheel schoongemaakt en ontvet licht opgestuurd en terug gemonteerd, plaat was absoluut niet met olie doordrongen.
Nieuwe keerringen geplaatst en alles in elkaar gezet, starten rijden en ja hoor weer slippen.
Ik ben er nu aan begonnen om de kabel te vervangen maar hier is aan het pedaal niet bij te komen ik heb het dashboard al los liggen en nog kan ik er niet bij.
Wat zou het probleem kunnen zijn, ik twijfel namelijk aan de zelfstellende kabel (wat ik overigens zowieso drama dingen vind) als ik de koppeling een paar keer in trap kan ik de hefboom namelijk wel naar beneden drukken.
Wat ik me ook afvraag of het normaal is dat de hefboom in normale toestand geen vrije slag heeft.
En wat betrefd de kabel, wat is de juiste methode om deze aan het pedaal los te krijgen ik wordt er namelijk licht wanhopig van, graag jullie reacties

vagman

Geplaatst door vagman (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

dat de kjabel zo gaat dat je de gaffel de eene en de andere keer niet kan bewegen is normaal.
je moet eerst de kabel vast zetten met de strip die erbij zit of met een huls als je die hebt.
om bij het pedaal los temaken moet je het pedaal los maken dus bout eruit dan kan je hem naar beneden halen en erin prutsen.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja,is overna gedacht.....
Met een lange platte schroevendraaier het tonnetje van de kabel eruit duwen (is wel te zien,maar bijna niet bij te komen met de hand),soms zit er een klembandje omheen,maar die kun je ook gewoon met de schroevendraaier breken,dan kabel uit schutbord trekken.
Haal anders eerst de kabel los van de bak,en kijk dan of ie nog slipt,anders jij kabel voor niets vv.

Ricky

vagman (0) PRO, 16 jaar geleden

dus toch, ik heb er nog aan getwijfeld maar dacht dat ze dit toch niet zo zouden maken dat je de pedaal scharnier as eruit moet halen.
Jammer van het extra werk van het dashboard maar ja

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

Ach Peter Als Het Maar Voor Elkaar Komt.

Groetjes Jan.

vagman (0) PRO, 16 jaar geleden

in ieder geval bedankt voor de opheldering

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.