Volkswagen Caddy : Onderhoudsinterval caddy bj 2006 terug zetten.

Hallo allemaal,

Welk kanaal moet ik veranderen om bij een caddy van bj 2006 1.9 SDI om de interval terug te stellen. Heb kanaal 2,10,11,12 tervergeefs geprobeerd maar geeft met vag com v607.14 melding FOUT KANAAL BEVEILLIGD. Kan ook niet in het instrumentenpaneel komen. Wie weet een oplossing??

martinh

Geplaatst door martinh , lid sinds 17 jaar geleden

13 Reacties

ricky PRO, 15 jaar geleden

Dan heb je in het verkeerde regelapp. de kanalen uitgelezen,want je moet in het instrumentenpaneel zijn,dan "aanpassing" en dan kanaal 2.

martinh, 15 jaar geleden

klopt idd. maar het probleem is dus dat ik niet in het instrumentenpaneel kan komen. Geeft de hele tijd de melding geen respons van regelapparaat. Heb meerdere caddy's van zelfde bouwjaar geprobeerd maar alle hetzelfde probleem. Daarintegen kan ik dus wel in het regelapparaat van de motor komen dus communicatie is er wel.

ricky PRO, 15 jaar geleden

Dan denk ik dat het aan de testkast ligt,heb dit soort dingen wel vaker gehad dat ik er om een vage reden niet in kon,maar met een andere kast wel.
Kan ook wel zijn dat je hem moet updaten misschien.

diko PRO, 15 jaar geleden

martin,dit moet lukken met vagcom. ik heb zelf zo`n caddy van 2006 als servicewagen en het lukt bij mij zonder problemen.
het is wel een can bus systeem dus daar moet je kabel van vagcom wel geschikt voor zijn. mvg Diko

martinh, 15 jaar geleden

Heb kabel (USB) die geschikt is voor can-bus met nieuwste software v704.14 en systeem draait onder xp. Is toch vreemd want we hebben hier een stuk of tien van die caddy's van bj 2006/2007 met allemaal hetzelfde probleem. Kan in alle caddy's wel in motorregelapparaat komen maar verder niks. Als ik hem regelapparaten laat zoeken dan vind ie diversen regelapparaten maar niet het instrumentenpaneel. Kan dit niet op een of andere manier door de dealer zijn afgeschermd i.v.m. garantie ofzo??? Lijkt me sterk want anders had ik ook niet in motor regelapperaat kunnen komen toch?

diko PRO, 15 jaar geleden

martin, ik heb het nog even geprobeerd,maar het kan via 17 instrumentenpaneel of je kan bij de 704 software ook naar toepassingen gaan en dan naar service reset en dan laat ie automatisch alle kanaalnrs zien die met het terugzetten van de service interval te maken hebben.
ook bij automatisch zoeken wordt het instrumenten paneel gewoon gevonden.
met de juiste software en kabel zou het bij jou ook moeten lukken. mvg Diko

martinh, 15 jaar geleden

Diko, ik heb het ook geprobeerd om naar die zogenoemde service reset te gaan maar ook dan geeft hij die melding geen respons van regelapparaat. Hij probeert dan zelf met het instrumenten paneel verbinding op te bouwen maar krijg ook dan de melding geen respons van regelapparaat, terwijl als ik daarna naar de motor regelaparaat ga er niks aan de hand is??? Is toch raar??? Heb ook al meerdere malen contact aan en uitgezet maar heeft ook geen oplossing? Tevens andere caddy geprobeerd met zelfde bouwjaar (op ons bedrijf meerdere tegelijk gekocht) maar exact hetzelfde probleem??? Als ik met vag-com mijn eigen auto uitlees (golf 4) geen probleem alle regelapparaten worden gevonden en kan er allles mee doen?? Heb jij of iemand anders nog meer ideeen?

diko PRO, 15 jaar geleden

erg vreemd martin,vooral omdat je het bij meerdere auto`s geprobeerd hebt.
ik heb eigenlijk nooit problemen met vagcom.
je zou het eens kunnen vragen bij Priemus (www.priemus.nl) die verkoopt vagcom,misschien heeft die er een verklaring voor. mvg Diko

martinh, 15 jaar geleden

heb zojuist voledige regelmodule scan gedaan (duurde wel ff) met volgende resultaat : module 1 (motor) module 31 (elek. verb.) en module 33 (OBD-II/EOBD) meer heeft de auto gewoon niet mag ik dan van uit gaan?? Kan het zijn dat deze uitvoering helemaal geen intrumentenpaneelmodule heeft ofzo??? Weet wel ik zeker dat hij serviceinterval aangeveeft op display!!

ricky PRO, 15 jaar geleden

Wat je altijd hebt is:motor,abs,instr.paneel,centrale kast,gateway,airbag,en bij de luxere uitvoeringen heb je er nog meer.
Probleem lijkt mij de testkast.Denk verouderde software Golf 4 is nog geen can-bus,maar deze Caddy wel.

martinh, 15 jaar geleden

ricky, kortom samengevat lijkt het er dus op dat mijn interfce niet helemaal goed is? Het is een orginele vag com usb met can gekocht bij RcS. Moet dus maar eens even met hun contact gaan opnemen omtrendt garantie. Mvg. Martin

ricky PRO, 15 jaar geleden

Ja dat denk ik,ook omdat hij het niet goed doet op de andere caddy's.

martinh, 15 jaar geleden

Heb contact gehad met rCs en er blijkt onder het menu instellingen en test programmatje te zitten. Heb het even doorlopen en de adaptor geeft ook aan dat de canbus niet actief is. Hij is inmiddels opgestuurt naar de leverancier en die gaat hem nakijken en repareren. Allemaal bedankt voor de hulp!!!

m.v.g Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.