Volkswagen Caddy: Koppelingsdruk valt weg Caddy

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Goedemiddag,

Eerder merkte ik na een lange rit dat de koppelingsdruk bijna volledig weg gevallen was.
Dit alleen na lange ritten op de snelweg. Bij korte ritten was er niks aan de hand.

Als ik dan stil stond en een paar keer de koppeling intrapte, kwam er wel wat druk terug zodat ik wel weer kon schakelen.

Toen het wat warmer werd (Boven 0 graden dus na de winter) had ik hiervan weinig tot geen last maar nu merkte ik dat de koppelingsdruk toch weer weg valt en weer alleen na lange ritten op de snelweg.

Als de druk er is dan gaat het koppelen probleemloos en na wat zoekwerk op het net denk ik misschien dat het aan de koppelingsdrukcilinder ligt?

Kan iemand me hier een antwoord op geven?

Zo ja, waar kan ik deze cilinder(s) vinden?

Bij voorbaat dank!

Patrick

A.D.Patrick

Geplaatst door A.D.Patrick (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, inderdaad waarschijnlijk 1 van de koppelings cilinders defekt . Ik zou beginnen met die op de bak te vervangen en het systeem voor montage van de nieuwe doorspoelen met schone remvloeistof. De cilinder op de bak is vrij eenvoudig te vervangen, die bij het pedaal is lastiger te vervangen. Groet Jan227.

Doki25 (0), 12 jaar geleden

Hallo Patrick,

Weet je nog wat uiteindelijk het probleem met je auto was? Ik heb nu precies hetzelfde probleem. Het zou me dus ontzettend helpen als ik weet waar ik het moet zoeken, want om nu 1 voor 1 allerlei onderdelen te laten vervangen dan wordt het ook een duur grapje.

Doki

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.