Volkswagen Caddy: Resonantie bij 80 km/h en 120 km/h en stilstaand gasgeven

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Met koude of warme motor maakt niet uit, maar zodra ik rij tussen de 80 - 85 en 120 - 125 begint de caddy ineens een soort van brom te geven.
Ik heb al gekeken of het snelheids afhankelijk is, maar zodra ik de bak in neutraal staat en ik geef een beetje gas hoor ik hetzelfde geluid bij bepaalde toerentallen.
Ik weet helaas niet welke toerentallen. Dit zelfde geluid hoor je ook met het uitlopen in de neutraal of als je stilstaat. Ik vermoed dat er iets meetrilt, maar het bromt echt opvallend. Het komt met bijv. 2000 toeren en dan na 2200 verdwijnt het weer en na 3000 toeren komt het weer en na 3300 is het weer weg. Ik kan hier dus helaas geen uitspraak over doen omdat ik geen toerenteller heb.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Iemand hier bekend mee? Ik vermoed niet dat het in de aandrijflijn zit, dit omdat de motor hetzelfde geluid maakt wanneer je stil staat en gas geeft. Ik kon weinig vinden over dit probleem vandaar dat ik het hier plaats.

Is dit iets om mij zorgen over te maken? Of is dit een typisch gevalletje van weinig isolatie in de caddy? Tevens valt op dat vanaf 110 de caddy ineens een stuk meer lawaai doorgeeft. Is dit een kwestie van de wielkasten goed isoleren? of dikke bodemplaat?

Motor heeft 212.000 km gedraait en verbruik geen olie etc en lijkt voldoende power te hebben voor een sdi

Thijs1984

Geplaatst door Thijs1984 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Mijn sdi heeft het bij 75 en 100km/h. Het is langzamerhand er bij gekomen. In de zomer wordt het beter. Nu rij ik met 25% plantenolie gemengd en dan is het verdwenen. Rondom deze snelheden wordt het versterkt bij het optrekken. 4 maanden geleden heb ik mijn pendelsteun vernieuwd voor een Bilstein (meen ik) en wellicht is daarvan de hardheid van het rubber hoger. Daarom wordt binnenkort deze weer omgeruild voor de originele exemplaar. Met en zonder powerbox maakt niet veel uit! De km stand is 225dkm. De timing was 5 maanden geleden volgens VAG-COM in orde.

Thijs1984 (0), 13 jaar geleden

Ik rij nu 75% PPO maar heb niet het gevoel dat dat er iets mee te maken heeft. Las vanmiddag iets op internet over het luchtfilter wat mee zou trillen? Heb nog geen tijd gehad om te kijken hoe en wat. Ik vind het een erg hinderlijk geluid vooral omdat het rond de 80 en 120 zit, precies de cruise snelheid. Heb wel ontdekt dat er een klein gaatje in de voorpijp zit. Van het weekend maar even gauw op de brug en even blik werpen terwijl iemand wat gas geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.