Volkswagen Passat: Koppelingsdruk weggevallen Passat 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: B?

Gisteren viel de koppelingsdruk in een keer weg. Daarvoor normaal gereden, wel met een caravan. De auto had juist stilgestaan en na het starten wilde ik wegrijden waarna dus de koppelingsdruk wegviel. Onderweg had ik wel de indruk dat de koppeling wat zwaarder aanvoelde. Auto staat nu bij de dealer in Duitsland maar ik weet niet of ik ze kan vertrouwen. Men heeft het over de koppeling die mogelijk zou moeten worden vervangen?
Vraag is nu wat kan het zijn? Mij lijkt het dat de koppelingcylinder defect is. Kan dat in korte tijd gerepareerd wordt en is dit een dure klus. Onderweg geen problemen gemerkt aan de versnellingsbak. Motortype weet ik niet. De auto heeft inmiddels 317000 km gereden.

De Kouw

Geplaatst door De Kouw (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens wat de koppeling in koude toestand doet. Maakt het nog wat verschil of je het koppelingpedaal snel of langzaam in drukt . Valt de druk weg bij langzaamtrappen dan is de hulpkoppeling cilinder lek of de vloeistof is weggelekt. Koppeling wisselen doen we het laatst. Succes.

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

of hebben ze daar al gekeken en vast gesteld dat de koppeling in de vloeistof zwemt
wantrouwen hoeft niet direct als er iets is gecontroleerd
ze zullen zeker niet iets gaan doen wat niet nodig is
en ze weten drommels goed dat je dan de anwb inschakelt en de auto op transport wordt gezet bij een dure reparatie

De Kouw (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. De koppeling deed helemaal niets meer. De druk was gewoon helemaal weg! Later bleek dat de onderste drukcylinder stuk was. Weer wat later kreeg ik te horen dat de hele koppeling vervangen diende te worden want er was meer schade toegebracht dan werd aangenomen. Men is druk bezig op maandag de auto weer rijdend te hebben waarna onze reis verder gaat. Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.