Volkswagen Passat: ventilatie roosters lijkt wel rook uit te komen en blijft koud

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

onderweg leek het wel of er rook uit de ventilatie roosters kwam ,dit was koude lucht als ik naar 24 graden zette bleef het koud zette ik de climatcontrol uit dan was het rookachtige ook weg dus een airco probleem??
wat kan het zijn en kan ik het zelf repareren!!
PS heb vorige week wel de koelvloeistof iets te veel bijgevuld,of maakt dat niets uit?

suzuki93

Geplaatst door suzuki93 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Je zegt dat je iets teveel hebt bijgevuld,maar stond het peil dan te laag? En had die rook ook een zoete lucht?
Zoja,dan ga ik denken aan een lekke kachelradiateur,dan moet complete dashbord eruit om deze te vervangen als dit het probleem is.

suzuki93 (0), 13 jaar geleden

Ricky, inderdaad was het vloeistofnivo te laag,en heb dat toen bijgevuld maar iets te veel en heb dat gisteravond er wat uitgehaald zodat het nivo goed is
Of het een zoete lucht was/is ? zal er later eens op letten
heb je nog tips voor het demonteren van het dashbord,moet het er allemaal uit
tot zover erg bedankt voor je reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Laat eerst maar even controleren of de kachelradiateur echt lek is.
Ik weet niet hoe handig je bent,maar dashbord verwijderen is een beste klus,en dan ben je er nog niet,dan moet ook het kachelhuis (daar waar de radiateur in zit) ook worden verwijderd,dat houdt dan in koelvloeistof aftappen en aircosysteem leeghalen.

suzuki93 (0), 13 jaar geleden

Ricky,
Heb dus gisteren iets uit de koelvloeistofnivo gehaald en tot mijn verbazing komt er geen rookachtige verschijning meer uit de roosters (ook op vol aanjagervermogen niet meer) zelfs de kachel word weer warm en ik ruik geen zoete geur Ga volgende week nog even langs de garage voor een check zoals je voorstelt
Het demonteren is eventueel niet een probleem zit zelf in de autobussen maar weet precies waar daar alles zit en los moet ,de passat is voor mij dan nieuw en weet de juiste volgorde dus niet
laten we hopen dat mijn probleem opgelost is en bij deze wil ik je weer bedanken voor je steun en tijd
vr gr J.Booi Leeuwarden

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

En toch zal je wel een probleempje hebben want door een te hoog niveau kun je nooit rook krijgen uit de roosters,maar kijk het idd even aan en anders horen we het wel weer.
Je zegt dat de kachel nu wel weer warm wordt,deed hij dat eerst dan niet? Zou kunnen dat de waterpomp stuk is (soms geen circulatie) met te hoge druk als gevolg en dat je daardoor dit probleem hebt met je kachel die daardoor lek is geraakt.

suzuki93 (0), 8 jaar geleden

Probleem opgelost door de tevele koelvloeistof eruit te halen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.