Volkswagen Passat: Rammel in dashbord

Brandstof: Diesel, Motorcode: AVF

Bij bepaalde toerentallen heb ik een irritante rammel in mijn dashboard, natuurlijk net bij die toerentallen die je veel rijdt.

Als ik op de uitstroomopening van de voorruit druk (midden bovenzijde dashbord) is het over. Nu heb ik al geprobeerd (voorzichtig) of ik dit rooster er naar boven toe uit kon trekken, maar hij gaf niet erg mee. Uiteindelijk ben ik bang dat ik hem stuk trek.
Ik weet dat de uitsroomopeningen naar de zijruiten en passagiers er ook met nokjes inzitten die soms enige gepaste drang nodig hebben om los te komen. Ik weet niet of dit voor het uitstroomrooster van de voorruit ook het geval is.

Iemand een idee hoe ik het rooster kan demonteren en of dit überhaupt helpt om de rammel voorgoed het zwijgen op te leggen?

Bij voorbaat dank.

Geplaatst door

Hylander4640 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je bedoeld een 3B Passat toch? (bouwjaar 1997-2005)
Volgens mij zit dit rooster vast aan dashbord en kan je deze niet verwijderen.
En als je net NAAST het rooster drukt,is die rammel dan ook weg of niet?

ricky 10
badge

14 jaar

Yep, bouwjaar is 2001, 3BG.

Net even gereden en als je er speciaal voor de weg op gaat is het veel minder natuurlijk :(

Volgens mij is het ook weg als ik naast het rooster druk. Volgens mij kan je er vanaf de onderkant van het dashbord ook niet veel doen zonder erg veel te demonteren??

Hylander4640 0

14 jaar

Nee,vanaf de onderkant kan je er niet bij,dan zou dashbord eruit moeten.

ricky 10
badge

14 jaar

Was ik al bang voor! Zet ik wel een stut tussen het dak en het dashbord! :))) Grapje!!

Het dashbord eruit halen voor een rammel gaat mij op dit moment nog even te ver.

In ieder geval bedankt voor het meedenken Ricky.

Hylander4640 0

14 jaar

Enorm irritant zo'rammel. dashbord onder stuur verwijderd, te vol gebouwd om iets te zien. Kegje ertussen en rijden, .. helaas nog steeds. Dashbord kastje gedemonteerd, zelfde verhaal. Werd er beetje gek van!

Pas geleden ontdekt dat het houdertje met daarin een LED'je van het alarm, welke tussen ruit en dashbord gedrukt zit, enigszins los was gekomen en de rammel veroorzaakte. Door de geleiding van het dashbord leek het geluid bij het rooster weg te komen en wanneer rond die plaats op het dashbord duwde klemde deze schijnbaar het houdertje net voldoende aan om de rammel te stoppen.

Nooit bij stilgestaan dat de oorzaak zou kunnen zijn, maar gelukkig is het nu verleden tijd.
Ricky, nogmaals bedankt voor het meedenken.

Hylander4640 0

14 jaar

Mooi dat het opgelost is.

ricky 10
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.