Volkswagen Passat: Koppeling vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: avb

Het koppelingspedaal grijpt pas erg laat(hoog) aan is dit een teken dat de kopplingsplaten bijna versleten zijn?Zoja moet ik dan ook gelijk het 2-massavliegwiel vervangen of als deze nog goed is gewoon laten zitten.Koppeling slipt niet maar ga deze zomer met de caravan weg en wil niet voor verrasingen komen te staan.

robert-1971

Geplaatst door robert-1971 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

2 massa vliegwiel vervang je eigenlijk alleen maar als deze slecht is,en inderdaad als je koppeling laat pakt is je koppeling aan het verslijten

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

De koppeling grijpt bij o.a een Passat en Audi hoger dan wat men normaal gewend is..., dit is geheel normaal.
Indien de koppeling niet slipt, niets aan doen.

Gr. paul

robert-1971 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties, heb wel het idee dat hij hoger aangrijpt dan een tijdje geleden zeg maar de laatste 2 cm van de slag.Dus jij zegt Paul, er gewoon mee op vakantie gaan met caravan zolang hij niet slipt.Mocht ik het toch moeten vervangen wat zijn dan de kosten?

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Robert

Zorg dat je goed verzekert op vakantie gaat, een probleem kan zich altijd voordoen.
Wil je de koppeling en vliegwiel toch vervangen moet je rekenen op totaal €1000,-

Gr. paul

robert-1971 (0), 13 jaar geleden

Ik ben lid van de ANWB met vervangendvervoer buitenland mocht er dus wat gebeuren kan ik daar altijd op terug vallen, maar liever niet natuurlijk.Plus dat ik dan alsnog de koppeling moet vervangen naderhand.Dus ik zit nog in dubio om hem toch maar te laten vervangen, maar is het dan altijd nodig het 2-massavliegwiel ook te vervangen?

Gr. Robert

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=robert-1971]maar is het dan altijd nodig het 2-massavliegwiel ook te vervangen?[/quote]
2-massavliegwiel ook vervangen, doe het in 1 keer goed.

Een dure reparatie wordt doorgaand sneller vergeten dan dat men twee keer terug moet om het alsnog goed te doen.

Gr. paul

robert-1971 (0), 13 jaar geleden

Deze week koppeling en 2-massavliegwiel laten vervangen, koppelingsplaat was nagenoeg versleten en 2-massavliegwiel zat veel speling in en het druklager was stuk.Al met al een goede keus om alles te vervangen.Bedankt voor alle tips.Ga nu in iedergeval met een gerust hart op vakantie.:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.