Volkswagen New Beetle: Koppelingspedaal gaat zwaar?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds kort heb ik een new beetle 1.9. tdi. Ik reed altijd in een ford focus benzine. Het ontkoppelen in de beetle gaat zwaarder dan in de ford. Het is goed te doen, maar het valt me wel op. Klopt het dat de beetle wat zwaarder ontkoppelt? Hij grijpt keurig aan, kan er ook mee filerijden, maar 't komt me wat zwaarder over. Koppeling slipt niet.

Wytze

bijlbal

Geplaatst door bijlbal (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

chslab (0), 13 jaar geleden

Dit is goed mogelijk, de diesel heeft waarschijnlijk een grotere koppelingsplaat & dus drukgroep. Waardoor dus het zwaarder intrappen van de koppeling.
Overigens zijn de meeste auto's niet met elkaar te vergelijken.

Groet,

NBproblemcar (0), 13 jaar geleden

Ik heb welliswaar een benzine NB maar probleem klinkt mij bekend in de oren. Voorheen had ik een Saab, die altijd al zwaar ontkoppelen, maar de NB overtrof het zeker. Uiteindelijk bleek het hele zaakje versleten te zijn (dus nieuwe platen en drukgroep). Gelukkig onder garantie...

bijlbal (0), 12 jaar geleden

Bedankt mensen,

Ik heb er een garageman in laten rijden, en die werd er niet anders van. Het was dus meer mijn eigen onwennigheid. Ik ben er al aardig assan gewend.

Bedankt allen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.