Volkswagen Polo: Kopplingl VW Polo (1997)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 55KW

Hallo,

ik heb een probleem met mijn VW Polo uit 1997. Mijn koppeling is veels te hard. Ik rij er al twee jaar met de koppeling in die status, maar heb nu een vriendin die er ook vaak inrijdt. De koppling was altijd al te hard, maar geen probleem voor mij ( was gewoon fitness training voor mijn linkerbeen). Maar nu is het echt tijd om er wat aan te doen.

Ik dacht zelf dat de koppelingskabel vervangen of afgesteld moest worden. Maar na wat rondvragen hoor ik van de ene monteur dat het niet aan de koppelingskabel ligt. Een andere monteur geeft weer aan dat het wél aan de koppelingskabel ligt, maar die is niet af te stellen. En voor weer een ander is de koppelingskabel wel af te stellen.

Ik had er al weing verstand van, maar ben er nu helemaal duizelig van geworden, en vraag ik om jullie hulp en uitleg.

fbsyman

Geplaatst door fbsyman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Sinan,

Heel simpel, het kunnen 2 dingen zijn, of de zelf stellende koppelingskabel of de koppeling zelf.

De kabel zal een euro of 40 kosten, het makkelijkst en beste is om deze eerst te vervangen, je hebt dan goed kans dat hij weer een stuk lichter gaat, als dat het geval is kun je overwegen om het zo te laten zitten, wil je het echt goed doen, dan kom je een nieuwe koppelingsset aan het monteren, dus koppelingsplaat, drukgroep en lager, daarvoor moet de versnellingsbak eraf en kost de operatie je een aantal honderd euro..Erna gaat de boel wel weer boterlicht..

Om er zo mee door te blijven rijden kan zeker geen kwaad, alleen is het niet echt prettig om deze manier.

Gr Stefan

fbsyman (0), 13 jaar geleden

Stefan84,

bedankt voor je tip, het is mij nu al veel duidelijker geworden. aangezien het geen kwaad kan ben ik van plan om de zelfstellende koppelingskabel te vervangen. Als dat al bete rwordt, ben i eerlijk gezegd niet van plan om de gehele koppeling te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.